Richard SulíkTASR/J. Novák
StoryEditor

Sulík je v SaS pod paľbou kritiky. Poslankyňa Blahová mu poslala list s vyhlásením

30.08.2019, 15:48
Autor:
lmlm
Pod vyhlásením sú podpísaní viacerí členovia strany SaS.

V strane SaS týždeň pred mimoriadnym kongresom stúpa napätie. Poslankyňa Natália Blahová mala poslať list šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi, v ktorom kritizuje jeho posledné kroky. Informáciu priniesol portál glob.sk.

List Sulíkovi

Pod vyhlásením sú podpísaní viacerí členovia strany. Sulík Blahovej vytýka, že namiesto osobného stretnutia mu poslala list.

Nevysloveným, ale zjavne skutočným dôvodom mimoriadneho kongresu a predčasnej voľby predsedu je totiž minimalizovanie budúcich kandidátov po dobu nasledujúcich štyroch rokov a likvidácia ľudí, ktorí nemajú vo všetkom identický názor ako predseda,” píše sa v dokumente.Napätie nastalo po tom, ako Sulík zvolal na sobotu 7. septembra mimoriadny kongres strany, kde si chce potvrdiť dôveru v strane a pozíciu lídra.

Prekvapený zo Sulíkovej taktiky je aj podpredseda strany Ľubomír Galko. Práve ten sa zdal v poslednom čase ako Sulíkov horúci protikandidát v potenciálnom súboji o líderstvo v strane. Galko však prekvapil a priznal, že v septembri kandidovať určite nebude.

Nebudú ma všetci čičíkať

"Každý potenciálny kandidát mal možnosť sa prihlásiť do voľby. Tajnú voľbu predsedu všetkými členmi strany považujem za najdemokratickejší spôsob, ako rozhodnúť o tom, kto bude líder strany. Beriem na vedomie, že sa nikto neprihlásil. Kongres bude odštartovaním kampane do volieb, náš prvý výkop a zároveň stretnutie členov, na ktoré sa už teraz teším," píše sa v Sulíkovej reakcii.

Sulík dodal, že SaS je demokratická strana a nečaká, že ho budú všetci čičíkať a chváliť.

"Nie je tajomstvom, že sa objavila kritika, čo je síce legitímne, ale nechcem ju nechať pred voľbami vyeskalovať až do stavu, kedy sa v médiách objavujú iracionálne úvahy o nedemokracii. Rozhodol som sa zvolať kongres členov, ma ktorom môže za predsedu kandidovať ktorýkoľvek z nich," skonštatoval Sulík v stanovisku. 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:37