StoryEditor

Pellegrini apeluje na Jankovskú: Je na jej zvážení, či táto situácia pomáha jej a Smeru

26.08.2019, 14:40
Autor:
TASRTASR
Premiér Peter Pellegrini odmietol "hysterické" výkriky opozície, že vláda nekoná.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) trvá na tom, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD), bude rázne konať.

Nechce vynášať súdy na základe novinových článkov ani zasahovať do vyšetrovania.

Jankovská by podľa neho mala sama zvážiť, či súčasná situácia pomáha jej osobe a strane, ktorá ju nominovala. Pellegrini zároveň odmietol "hysterické" výkriky opozície, že vláda nekoná.

Chcem veriť, že aj pani štátna tajomníčka ako dospelá žena musí vnímať, že v tejto stupňujúcej sa hre je predmetom politického zápasu,“ povedal ma margo Jankovskej.

Pellegrini ďalej uviedol, že jediné informácie, ktoré má, sú, že „NAKA minulý týždeň viaceré osoby požiadala o poskytnutie mobilných telefónov“. Polícia okrem toho vo štvrtok uviedla, že mobilné telefóny zhabala v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Justícia musí vedieť odolávať akémukoľvek ovplyvňovaniu a musí rozhodovať nestranne a v duchu spravodlivosti,“ uviedol Pellegrini a dodal, že aby ju tak vnímali aj občania Slovenska, musia v štáte vynášať rozsudky súdy a nie novinové články alebo statusy na sociálnych sieťach.

Pellegrini dodal, že v súvislosti so zverejňovaním údajnej komunikácie medzi Marianom K. a Alenou Zs. sa rozbehla organizovaná hra, ktorá podľa neho nemôže vyšetreniu vraždy pomôcť.

Polícia vykonala vo štvrtok (22. 8.) zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala.

Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov. Jankovská komunikáciu s Marianom K. odmietla.

Vyhlásenie premiéra Petra Pellegriniho 15:11 "Chcem veriť, že aj pani štátna tajomníčka ako dospelá žena musí vnímať, že v tejto stupňujúcej sa hre je už predmetom
politického zápasu a je v tejto chvíli aj na jej zvážení, či táto situácia pomáha jej osobne alebo strane, ktorá ju do tejto funkcie nominovala," prízvukoval premiér.
15:10 Ak sa previnila voči tomu, ako sa má správať štátna úradníčka, zaujmem bez otáľania jednoznačný a rázny postoj, tak ako som to robil doteraz, povedal premiér. 15:05 Ako predseda vlády nemôžem a nechcem zasahovať do práce orgánov činných v trestnom konaní. Ak nevieme, kde je pravda, nerobme súdy len na základe novinových článkov, povedal premiér. 15:04 Odmietam hysterické výkriky opozičných politikov a aj niektorých médií, že vláda politicky nekoná a niekoho kryje, povedal Pellegrini. 15:03 "Keď sa objavili prvé prepisy správ osoby, ktorá sedí vo väzbe, povedal som, že v tomto nesmie mať miesto neprávosť a orgány činné v trestnom konaní musia mať voľné ruky," povedal Pellegrini. 15:02 Premiér vymenúva kroky, ktoré sa mu podarilo urobiť za éru jeho vlády. 15:01 "Keď som sa prvýkrát postavil na toto miesto predsedu vlády, pomenoval som svoje zásadné priority mojej vlády.
Povedal som, že potrebujeme čo najrýchlejšie vyšetriť vraždu novinára a jeho priateľky," povedal Pellegrini.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 19:50