StoryEditor

Kočner vedel od policajtov, ako sa vyvíjajú jeho kauzy. Informácie mal aj o vyšetrovaní Kuciakovej vraždy

22.08.2019, 15:01
Autor:
lmlmTASRTASR
Marian Kočner mal podľa komunikácie s obvinenou z objednávky vraždy Alenou Zsuzsovou vedieť aj o tom, že príde k nemu policajná razia.

Z komunikácie Mariana Kočnera z aplikácie Threema vyplávali na povrch ďalšie správy. Vyplýva z nich, že Kočner mal mať informácie o jeho kauzách a aj o vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Informáciu priniesol Denník N. O stanovisko sme požiadali policajné prezídium.

"Ráno prídu pandle"

Kočner mal podľa komunikácie s obvinenou z objednávky vraždy Alenou Zsuzsovou vedieť aj o tom, že príde k nemu policajná razia.

Ráno dojdu pandle na návštevu hľadať zmenky. P..u nájdu, dajú si kaffe a pôjdu do p..e. Takže sa možno chvíľu nebudem hlásiť. Ale kľud všetko je pod kontrolou,” písal Kočner Zsuzsovej. Výraz pandle používal Kočner na policajtov.

Všetko bude OK. Sme nachystaní,” písal Kočner ráno tesne pred raziou. O dve hodiny napísal, že všetko bolo v poriadku, policajti na domovú prehliadku nemali odvahu, tvrdil Kočner. "Len mi zavolali, že mám dojsť do firmy, že mi chcú niečo doručiť. Amatéri.

Prokurátor ani v tomto konkrétnom prípade a ani v iných obdobných prípadoch nemá bližšie poznatky o možnom úniku informácií,“ reagovala pre Denník N hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová na to, prečo vedel Kočner o chystanej akcii dopredu.

O mesiac po tejto razii prišlo už k zatknutiu Kočnera. Ešte dovtedy mal Kočner mať záujem zdiskreditovať vyšetrovateľa Jaroslava Lásku. "

Nezistil si asi nič k tomu Láskovi,” písal Norbertovi Bödörovi. “Nie zatiaľ,” odpovedal Bödör.

Informácie o vyšetrovaní vraždy

Podľa informácií z Threemy mal Kočner podorbné informácie aj o vyšetrovaní vraždy Kuciaka a Kušnírovej. “Ufff. Teraz mi volal človek. Majú kua horúcu stopu!!! Neviem, či ti to môžem povedať. Je to tajomstvo,” napísal Kočner 3. marca Zsuzsovej.

Tak tá jeho baba bola archeologička a robila posudzovateľku na arch. výskum a niekomu poj…a projekt za 60 mega :))))) Oni boli fakt zaujímavá dvojica,” písal Kočner.

O dva dni na to opäť písal že polícia má konečne nejakú malú stopu.Hovoril o nahrávke z kamier z áut. "To, čo požiadali ľudí, aby doniesli nahrávky zo svojich kamier z áut, tak niekto nahral nejakého človeka, ktorý v inkriminovanom čase niekde nastupoval do auta. A majú značku a idú po tom. Ale samozrejme môže to byť aj pi…ina. To ešte nevedia. Ak aj mal niekto šlohnuté auto a šlohnutú značku z iného auta, tak im to bude aj tak nap..u. Niekto, kto išiel okolo a mal pustenú kameru, ho nahral,” hlásil.

Obvinili päť osôb

V prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej polícia už skôr obvinila päť osôb. Medzi nimi je aj kontroverzný podnikateľ Marian Kočner, ktorý si podľa vyšetrovateľov vraždu Kuciaka objednal. Podľa prokuratúry zatiaľ nie sú dôkazy pre obvinenie ďalších osôb.

Ďalší posun vo vyšetrovaní prokuratúra očakáva tento rok na jeseň, kedy by mala byť podaná obžaloba. Okrem Zsuzsovej a Kočnera sú obvinení Miroslav Marček, Tomáš Szabó a Zoltán Andruskó.

Niektorí z obvinených z vraždy Kuciaka a Kušnírovej sú obvinení aj v prípadoch ďalších dvoch vrážd, a to podnikateľov Petra Molnára a ďalej bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Štyria z piatich obvinených z Kuciakovej vraždy čelia tiež obvineniu z prípravy vrážd bývalého ministra vnútra a spravodlivosti a terajšieho advokáta Daniela Lipšica a prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku.

"Ide o najmenej štyri dokonané vraždy a prípravy najmenej ďalších troch vrážd. Ide o prípad, ktorý je v dejinách slovenskej kriminalistiky výnimočný. Len zhodou náhod nedošlo (k pripravovaným) vraždám," uviedol prokurátor špeciálnej prokuratúry, ktorý rovnako ako jeho kolega tiež nedal súhlas k snímaniu svojej tváre na tlačovej konferencii. 

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 03 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:06