StoryEditor

Pre niekoho budem vždy zlý smerák, tvrdí Drucker. Chce v strane aj Pellegriniho?

23.08.2019, 00:00
Nie som nadšený, že tu vznikajú nové a nové strany. Ale inak sa k tomu odporu prihlásiť neviem, povedal v rozhovore pre HN exminister zdravotníctva vnútra Tomáš Drucker, ktorý zakladá stranu Dobrá voľba.

Niekedy si chováte všelijakých hadov na prsiach. Toto je projekt, ktorého sa absolútne neobávam. Povedal to Robert Fico v reakcii na to, že zakladáte stranu. Vaša reakcia?
Nemyslím si, že je potrebné komentovať iných politikov, skôr sa venujem tomu, čo ja chcem. Vnímam to ako folklór.

Nezvažovali ste vstup do nejakej existujúcej strany namiesto zakladania vlastnej?
Nie som z toho nadšený, že tu vznikajú ďalšie a ďalšie strany. Bolo by lepšie, keby sme mali štandardné subjekty tematicky a ideologicky zamerané. Ak to nie je, potom máte jedinú možnosť, ako bojovať za niečo, čomu veríte. A jeden z legitímnych nástrojov je uchádzať sa o riešenia cez verejný život a ísť zabojovať. Neviem sa inak prihlásiť k tomu odporu, čo na Slovensku je a vzniká. Keby neboli žiadne problémy a žiadne kauzy, tak tá monotematickosť istej politiky a jedného štýlu sa unaví a opotrebuje a je prirodzené, že prichádzajú nové alternatívy. Zmena, ktorá sa tu ponúka, sa mi zdá bezobsažná, postavená na silných emóciách a kádrovaní. Je to len personálna zmena, chýba debata o veciach, ktoré zlepšia život.

Ak sa vám to, čo vzniká na slovenskom politickom nebi, zdá bezobsažné, nechceli ste byť vy tým obsahom, ktorý naplní niektorú z tých strán? Nedebatovali ste s niekým?
Nedebatoval. Snažil som sa dlhší čas diskutovať s mnohými ľuďmi, odborníkmi, takými, čo majú niečo za sebou. Chcem sa orientovať viac na ľudí, po ktorých stopy sú.

To však neznamená, že budú dobrí politici. Politika a úspešnosť v nejakom odbornom kontexte sú dve entity.
Možno nebudú. Pre mňa je podstatné, že dnes nám chýba obsahová politika a výsledky. Trápia nás vážne veci, o ktorých v posledných rokoch nepočujem žiadnu diskusiu. Slovensko starne, čo všetci vieme. Ale uvedomujeme si, že o 12 rokov nám začne vypadávať 50- až 60-tisíc ľudí z produktívneho života? Ako ich chceme nahradiť?

Neprekážalo vám to, keď ste boli vo vláde?
Ja som ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-11 07:21:41 - Feat.: - Title: Šéf aliancie Forró rokoval s ministrom školstva Druckerom 02 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc 03 - Modified: 2024-04-09 07:53:03 - Feat.: - Title: Druckerov rezort poskytne vysokým školám financie na bezpečnostné audity 04 - Modified: 2024-04-05 14:23:29 - Feat.: - Title: Tehotné študentky a mamičky vysokoškoláčky sa dočkali pomoci. Po novom dostanú štyri benefity 05 - Modified: 2024-04-05 09:42:25 - Feat.: - Title: Komisár pre deti Mikloško ocenil zákaz mobilov na školách: Týmto krokom sa zaradíme medzi moderné krajiny
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:35