StoryEditor

Fico útočil na Eset, obvinil ho, že je napojený na tajné služby. IT firma reaguje na šéfa Smeru

16.08.2019, 14:40
Autor:
TASRTASRredred
Robert Fico opätovne označil predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana za podozrivého drogového dílera.

Predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico označil zverejňovanie údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej za organizovaný útok na vládnu koalíciu zo strany opozície a firmy Eset. Uviedol to v piatok na tlačovej konferencii.

Slovný útok na opozíciu

"O osude tejto krajiny nemôže rozhodovať neoverená sms-ková komunikácia chvastúňa, ktorý sa chvastá pred nejakou ženou," uviedol Fico na margo zverejnených správ.

Fico opätovne označil predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana za podozrivého drogového dílera, lídra vznikajúcej strany Za ľudí Andreja Kisku za daňového podvodníka a predsedu Spolu Miroslava Beblavého sa pýta, odkiaľ zobral peniaze na svoj rodinný dom.

Spoločnosť Eset je podľa cudzích zdrojov preukázateľne napojená na zahraničné tajné služby," uviedol Fico na tlačovke. Na otázky novinárov predseda Smeru-SD v piatok neodpovedal.

Fico dodal, že ide o absolútne organizovaný útok na vládu. "Pretože opozícia ani s pomocou Esetu nie sú schopní túto vládnu koalíciu poraziť," doplnil šéf Smeru.

Reakcia Esetu

Spoločnosť Eset odmieta obvinenia zo spolupráce so zahraničnými spravodajskými službami. Podľa svojho vyjadrenia pri odhaľovaní kybernetickej kriminality pomáha orgánom činným v trestnom konaní po celom svete, vrátane slovenskej polície.

"Eset je absolútne apolitická firma, ktorá nikdy nepodporila konkrétneho politika alebo politickú stranu. Zároveň spoločnosť Eset nevlastní žiadne médium," dodala firma pre TASR.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:11