TASR/Dušan Hein
StoryEditor

Končí šéf finančnej jednotky NAKA. Dôvodom je Kočnerova Threema

09.08.2019, 14:50
Autor:
lmlm
Bernard Slobodník bol spájaný s viacerými kauzami s kontroverznými postavami.

Šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník skončil vo funkcii. Dôvodom je, že sa jeho meno vyskytuje v komunikácii Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema. Informáciu priniesol Denník N. Vo svojej funkcii pracoval päť rokov. Slobodník však bol spájaný s viacerými kauzami s kontroverznými postavami.

Chcem sa k tejto veci postaviť profesionálne. Nechcem byť nikoho nástrojom, aby moje pôsobenie vo funkcii spochybňovalo vyšetrovanie Technopolu alebo aj ďalších káuz. V krátkom čase urobím rýchle rozhodnutie," povedal pre Denník N.

Dodal, že je na to čas pre čistotu všetkého, aby nikto nemohol hovoriť, že tento človek tam stále je a bol súčasťou chápadla. "Je mojou profesionálnou a morálnou povinnosťou takto zareagovať, a preto to v krátkom čase urobím a budem žiadať, aby som bol z funkcie uvoľnený. Vzhľadom na môj vek ukončím aj prácu v polícii."

Hovorilo sa o jeho údajných prepojeniach na podnikateľskú rodinu Kukuliovcov, ktorá sa usadila v Leviciach. 

Bývalá pravá ruka Kočnera Peter Tóth na polícii vypovedal, že Slobodník komunikoval aj s Kočnerom. „Textovú správu mu poslal riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník,“ vypovedal pred vyšetrovateľmi Tóth.

"Je to ďalší úspech SaS, ktorá pred pár týždňami upozornila na jeho prepojenia a kontakty s Petrom P., ktorý je obžalovaný z podvodu a jeho bývalé firmy vykazujú vysoké nedoplatky na daniach. Vyzvali sme preto vtedy aj policajného prezidenta Milana Lučanského, aby Slobodníka odvolal."

Náš tlak sa vyplatil. Tento bývalý pracovník ŠtB a bývalý sponzor a člen strany Smer-SD sa do tejto funkcie nikdy nemal dostať. Je dôležité, aby sme aj naďalej pokračovali v tlaku a snahe očistiť Slovensko od ‚našich‘ ľudí,“ reagoval poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 04 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu 05 - Modified: 2024-03-15 07:38:07 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Správa o právnom štáte Slovensko nepoteší
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 18:33