TASR/František Iván
StoryEditor

Reakcie na komunikáciu Kočnera s Bödörom: Je to chabý pokus prekryť Trubanove drogy, tvrdí Fico

01.08.2019, 16:25
Autor:
pebpebTASRTASR
Béla Bugár narozdiel od Roberta Fica uniknutú komunikáciu nezľahčuje. Považuje ju za vážne čítanie.

Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje zverejnenie komunikácie Mariana Kočnera s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a s bývalým novinárom a príslušníkom SIS Petrom Tóthom za chabý pokus prekryť informácie o drogových skúsenostiach šéfa Progresívneho Slovenska Michala Trubana. Fico o tom hovorí vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

"Musím tento pokus oligarchov, mocichtivých pánov a nešťastnej redakcie Denníka N označiť za veľmi chabý pokus prekryť to, čo nastváral pán Truban. Ukazuje sa, že tento líder má ďaleko od nového politika," vyhlásil Fico.

​Poukázal na to, že sa to nestalo prvýkrát. Fico spomína kauzu jeho telefonátu s Antoninom Vadalom, ktorý podľa neho nikdy nebol. Médiá kauzu otvorili podľa Fica v snahe prekryť daňovú kauzu vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. "Ten telefonát nikdy nebol, ale účel svätí prostriedky," podotkol

Bugár: Padni, komu padni

Ficov koaličný partner má na zverejnenú komunikáciu úplne iných názor. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár ju považuje za vážne čítanie a tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní to musia čím skôr rozmotať.

"Padni, komu padni," poznamenal a zdôraznil, že polícia, odkedy jej šéfuje Milan Lučanský, má rozviazané ruky. "Od nástupu nového prezidenta Policajného zboru policajti aktívne konajú, o čom svedčí aj to, že komunikáciu, ktorej časť bola medializovaná, zabezpečila polícia," doplnil Bugár.

Tretia koaličná strana zostáva vo svojom stanovisku zdržanlivá. "Politikom neprináleží komentovať akýkoľvek prebiehajúci súdny spor a to do úplného rozhodnutia vo veci. Dôkazy, ich pravosť resp. súvislosti môže posudzovať len zákonný sudca," píše sa vo vyjadrení Slovenskej národnej strany. 

Opozícia ukazuje na Smer

Opozičné strany kritikou na vládny Smer vo svojich vyjadreniach nešetrili.

Šéf PS Michal Truban reagoval na Ficove slová. "Podľa Fica a Kaliňáka sa všetci spojili: polícia, prokuratúra, súdy, Denník N, Bödör s Kočnerom a určite aj ESET so Sorošom - len aby prekryli môj joint z výšky," hovorí.

Podľa Trubana sa postupne potvrdzuje previazanosť politikov Smeru, oligarchov, mafie a bezpečnostného aparátu štátu.

Obsah komunikácie medzi Bödörom a Kočnerom je podľa SaS jasným dôkazom, že Slovensko počas vlády Smeru-SD riadi mafia. "Prepisy ich komunikácie zvyšujú dôvod na preverenie bezpečnostnej previerky SBS Bonul zo strany NBÚ. To, že Kočnerove chápadlá sú dlhé, nás neprekvapuje. Ale milo nás prekvapí, keď polícia a prokuratúra konečne voči tejto mafii začnú konať a v prvom rade od seba," uvádzajú sulíkovci.

Líder Sme rodina Boris Kollár v reakcii hovorí, že snažili sa ho zlikvidovať rovnako ako Daniela Lipšica, Igora Matoviča a Gábora Grendela (obaja OĽaNO): „Záhadne to boli vždy Jombik a Barachovský, osobní vyšetrovatelia Kočnera, ktorí mu robili špinavú prácu.“ Podľa Kollára mu otvárali a zatvárali kauzy, keď začali stíhať údajne na jeho objednávku, poprípade zastavovali trestné stíhania vedené voči nemu.

​Marian Kočner a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör mal podľa Andreja Kisku mať "pod palcom" políciu a zneužívať ju v prospech Smeru. ​Vo svojom vyjadrení Kiska, ktorý zakladá stranu Za ľudí, apeluje na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Pýta sa, kde je a "prečo nemá tlačovku a negarantuje, že takéto veci sa už nedejú a nebudú sa opakovať".

​Líder OĽaNO Igor Matovič upozorňuje na to, že Norbert Bödör má dlhodobo blízke vzťahy so šéfom Smeru Robertom Ficom. "Fico tomuto človeku dovolil, aby dosadil svojho de facto švagra Tibora Gašpara za policajného prezidenta. Fico umožnil človeku, ktorý zabezpečoval diskreditáciu opozičných lídrov, aby si sprivatizoval políciu," povedal Matovič o Bödörovi.

Podľa medializovaných informácií mal Marian Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian K. je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal Mariana K. v októbri 2017 poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára.

01 - Modified: 2019-08-01 11:53:20 - Feat.: 0 - Title: Kočner má vypovedať ku komunikácii. Som znechutený únikmi zo spisu, hovorí jeho obhajca 02 - Modified: 2019-08-01 13:15:39 - Feat.: 0 - Title: Najskôr treba vykonať dôkazy. Šanta reaguje na zverejnenie Kočnerovej komunikácie 03 - Modified: 2019-08-01 13:21:44 - Feat.: 0 - Title: "Kde je Pellegrini?" pýta sa po zverejnení Kočnerovej komunikácie Kiska 04 - Modified: 2019-08-01 13:22:53 - Feat.: 0 - Title: Unikli časti Kočnerovej komunikácie. S Bödörom si písali o dohode s Milanom 05 - Modified: 2019-08-01 13:25:45 - Feat.: 0 - Title: Kočnerovi robili špinavú prácu osobní vyšetrovatelia, snažili sa zlikvidovať aj mňa, tvrdí Kollár 06 - Modified: 2019-08-01 15:11:39 - Feat.: 0 - Title: Kaliňák odmieta, že by ovládal políciu. Jarjabek hovorí o pripravovanej mediálnej bombe
01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:44