HN/Pavol Funtál, Koláž HN
StoryEditor

Mistrík vysvetľuje predaj svojej firmy. Sú to konšpiračné nezmysly, reaguje na Dankov atak

29.07.2019, 11:35
Autor:
klkl
Danko vo svojom statuse naznačil, že suma sedem miliónov eur, za ktorú mal Mistrík svoju firmu predať, je prehnaná.

Bývalý prezidentský kandidát, vedec a zakladjúci člen opozičnej Slobody a Solidarity Robert Mistrík reaguje na status šéfa SNS Andreja Danka. Jeho vyjadrenia v súvislosti s odpredajom firmy označil za "konšpiračné nezmysly."

​Danko vo svojom statuse naznačil, že suma sedem miliónov eur, za ktorú mal Mistrík svoju firmu predať, je prehnaná. "Desaťnásobok čistého zisku ako kúpna cena je sen každého predávajúceho a to za firmu, ktorá má tržby údajne niečo nad milión eur ročne a za to dostať sedem miliónov eur?" napísal Danko v príspevku, ktorý bol sponzorovaný Slovenskou národnou stranou a tak ho videlo viac používateľov. 

"Zázračne zarobil od firmy z USA sedem miliónov eur," dodal šéf parlamentu. Ten sa zároveň snažil naznačiť, že tento predaj a suma, ktorú Mistrík za firmu získal, súvisí s jeho odstúpením z prezidentskej kampane. 

Mistrík predaj firmy vysvetľuje tým, že sa potrebujú pohnúť dopredu a získať ďalšie investície. S Firmou Thermo Fisher, ktorá nakoniec jeho spoločnosť odkúpila, podľa vlastných slov vyjednávali dlhé mesiace. 

"Máme s ňou dlhodobé partnerstvo, siahajúce ďaleko pred prezidentskú kampaň. Je to biotechnologická, biomedicínska a prístrojová firma, zamestnávajúca 70-tisíc ľudí s ročným obratom 24 miliárd," dodal Mistrík. 

Vedec zároveň upozorňuje na to, že jeho firma vlastní množstvo patentov, ktoré využívajú laboratória po celom svete. "Kým my robíme Slovensku neuveriteľnú reklamu, predseda parlamentu diskredituje jeho konšpiračnými nezmyslami a podsúva mi nekalé záhadné americké spojenia," dodal Mistrík, ktorý spochybnil aj Dankov argument o tom, že predajná suma je prehnaná. 

Takto Mistrík pre HN popisoval svoju firmu:

​Informáciu o tom, že Mistrík predal svoju spoločnosť HighChem priniesol Nový Čas, ktorý uviedol aj sumu sedem miliónov eur, ktorú mal vedec za predaj inkasovať. Odvoláva sa pri tom na svoje informácie. 

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:58