StoryEditor

Truban o Matovičovi: Nemyslím si, že sa dokáže zmeniť. Spoluprácu si predstaviť neviem

28.07.2019, 12:23
Autor:
TASRTASR
Označenie pre starých a nových politikov podľa slov lídra progresívcov Michala Trubana nie je o tom, kto je ako dlho v politike.

Líder koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko (PS) a Spolu Michal Truban si myslí, že spolupráca so šéfom OĽaNO Igorom Matovičom bude náročná.

Spoluprácu si nevie predstaviť

V rozhovore pre TASR priznáva, že si to predstaviť nevie, pretože si nemyslí, že Matovič dokáže zmeniť svoj dlhoročný štýl politiky. Vysvetlil tiež, že starých a nových politikov nerozlišuje na základe veku či dĺžky politickej kariéry.

​"Úprimne poviem, že si to neviem predstaviť, bude to náročné. Nepoznám ho dobre, ale nemyslím si, že sa dokáže zmeniť, keď takúto politiku robí dlhé roky," skonštatoval Truban v súvislosti s možnou spoluprácou s Matovičom.

Označenie pre starých a nových politikov podľa Trubanových slov nie je o tom, kto je ako dlho v politike.

"Je to spôsobom robenia politiky. Nová politická kultúra, možno tak to bude menej ľudí urážať, je presne o tom, že dokážem komunikovať slušne, aj keď mám svoje hodnoty, svoj program, ale dokážem o ňom hovoriť slušne. Dokážeme sa spájať a dávať svoje egá do úzadia za nejaký vyšší cieľ. To v zásade ani opozícia nikdy nedokázala, vytvoriť spoločnú koalíciu s jedným lídrom," povedal Truban.

Truban o Beblavom

V tejto súvislosti sa mu aj líder Sme rodina Boris Kollár javí ako starý politik, pretože sa podľa jeho slov vyjadruje agresívne až extrémisticky a je proti spájaniu. Hnutie Sme rodina sa tak podľa jeho slov vylučuje zo spolupráce samo, a to politikou, akú robí.

Predseda Spolu-OD Miroslav Beblavý podľa jeho slov dokázal, že vie spolupracovať a keď je potrebné dokáže dať ego na bok. "Bol ochotný prenechať líderstvo niekomu inému z inej strany v rámci koalície. Presne takéto činy majú robiť noví politici a sú potrebné, aby prišla zmena," dodal Truban. Zdôraznil, že ich koalícia stojí na pevnom základe.

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 03 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu 04 - Modified: 2024-04-08 16:45:19 - Feat.: - Title: Vláda o rozvrate financií klame a namiesto konsolidácie ponúka chaos, myslí si Kišš z Progresívneho Slovenska 05 - Modified: 2024-04-08 14:51:22 - Feat.: - Title: PS presadzuje efektívny manažment medveďa, ktorý nebude ohrozovať ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:12