StoryEditor

"Čo tu hráte divadlo? Prestaňte klamať." Matovič reagoval na šéfa progresívcov Trubana

25.07.2019, 13:55
Autor:
TASRTASRlmlm
Podľa Igora Matoviča na protestoch mohli vystúpiť len budúci kandidáti koalície PS a Spolu.

Šéf OĽaNO Igor Matovič kritizuje lídrov koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko (PS)/Spolu Michala Trubana a Miroslava Beblavého.

Trubanovi odkázal, aby nehral divadlo na nových politikov, keďže v koalícii sú jeho blízkymi spolupracovníkmi dlhoroční politici. Okrem Beblavého, ktorý pôsobil v SDKÚ-DS a Sieti, spomenul napríklad aj Martina Poliačika, ktorý pôsobil v SaS.

"Čo tu hráte divadlo? Čo tu hráte divadlo na nových politikov? Keď klamete v malom, budete klamať aj vo veľkom. Toto čo robíte, je politika našich ľudí. Prestaňte klamať a obhajovať ľudí, ktorí klamú. Potom vám možno ľudia uveria," povedal Matovič.

​Šéf obyčajných povedal, že nesúhlasí s tvrdením expremiéra Roberta Fica, že iniciatívu Za slušné Slovensko financoval niekto zo Spojených štátov amerických. Aktivity iniciatívy podľa neho platili občania. Na druhej strane je podľa Matoviča pravda, že iniciatíva robila skrytú podporu kandidátom koalície PS/Spolu a vznikajúcej strany Za ľudí.

Aktivity iniciatívy Za slušné Slovensko platili podľa Matoviča občania, ktorí nezištne podporovali organizáciu protestov. "Mali sme nádej, že to bude čisto občianska iniciatíva," uviedol.

Matovič dodal, že na protestoch mohli vystúpiť len budúci kandidáti koalície PS/Spolu. Predstavitelia iniciatívy majú podľa neho veľmi blízke vzťahy s touto koalíciou. "Netvárme sa, že Za slušné Slovensko nie je predĺženou rukou týchto strán," skonštatoval s tým, že iniciatíva podporila v minuloročných komunálnych voľbách tých kandidátov na primátorov, ktorých podľa neho podporovalo aj Progresívne Slovensko.

Fico aj Matovič označili Za slušné Slovensko ako politickú organizáciu strán PS/Spolu a Za ľudí.

Truban vo štvrtok reagoval, že Matovič a Fico svojimi poslednými konšpiračnými vyjadreniami a útokmi ukázali, že patria do starej generácie politikov, ktorých treba vymeniť. Líder koalície tiež vyjadril podporu iniciatíve Za slušné Slovensko, ako aj ľútosť nad tým, že je využívaná na politický boj.

Inciatíva Za Slušné Slovensko reagovala na brífing Matoviča a šéfovi obyčajných sa ospravedlnila. Upozornil na to Denník N. „Ospravedlňujeme sa za príliš ostrý tón tejto výzvy ako aj za neoverené tvrdenie, ktoré mohlo pôsobiť zavádzajúco. Naším úmyslom nebolo komukoľvek vrátane pána Matoviča poškodiť, ale zdôrazniť občianskosť tohto významného dátumu,“ napísala iniciatíva.

01 - Modified: 2019-07-23 10:33:55 - Feat.: 0 - Title: Matovič vysvetľoval, prečo si na týždeň rezervoval Námestie SNP. Pozýva naň aj Smer 02 - Modified: 2019-07-24 14:35:37 - Feat.: 0 - Title: Fico prekvapivo súhlasí s Matovičom: Všeličo by som očakával, ale toto je pre mňa neuveriteľné
01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 15:13