StoryEditor

Komunikácia medzi Kočnerom a Ághom je bezprostredne usvedčujúca, tvrdí Lipšic

24.07.2019, 19:50
Autor:
TASRTASR
Daniel Lipšic spochybnil verziu o angažovaní sa nebohého právnika Ernesta Valka v prípade televíznych zmeniek.

Komunikácia medzi Marianom Kočnerom a Štefanom Ághom je podľa obhajcu TV Markíza Daniela Lipšica bezprostredne usvedčujúca.

Povedal to po stredajšom pojednávaní v kauze televíznych zmeniek po výpovedi svedka Štefana Ágha pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Obhajoba sa sťažuje na obštrukcie v prípravnom konaní a na „vyťahovanie dôkazov z čarovného klobúka“.

Komunikáciu poznal rok a pol

Lipšic taktiež spochybnil verziu o angažovaní sa nebohého právnika Ernesta Valka v prípade televíznych zmeniek.

Komunikáciu poznal detailne napriek tomu, že je stará rok a pol,“ uviedol Lipšic na margo výpovede Ágha, v ktorej sa ho pýtali na časti elektronickej komunikácie, ktorú senát ŠTS odmietol čítať vzhľadom na neskoré predloženie prokurátorom.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta dodal, že výpoveď Ágha považuje za veľmi spornú a pýta sa „prečo práve s ním bola naplánovaná utajovaná komunikácia, ako to sám svedok uvádzal“.

Šanta tak narážal na potrebu komunikovať cez šifrovanú aplikáciu Threema. Jej používanie priznal Ágh vo svojej výpovedi na súde.

Dodnes nám blokuje prokuratúra k dôkazom prístup,“ tvrdí obhajca Pavla Ruska Marek Para. Dodal, že ak sa niečo predkladá, tak veľmi náhle. Kritizoval opäť aj údajnú piatu zmenku a fakt, že im originály zmeniek stále neboli predložené.

Súčasťou výsluchu svedka boli aj tvrdenia o angažovaní sa Ernesta Valka v kauze televíznych zmeniek. Ten mal podľa slov Ágha navrhnúť riešenie prostredníctvom zmeniek, čo "sedí" s výpoveďou obžalovaného Ruska.

Verzia z ríše rozprávok

Na to reagoval Lipšic s tým, že mu príde táto verzia ako „z ríše rozprávok“ vzhľadom na to, že bol v tom čase Ernest Valko okrem iného aj advokátom SDK Mikuláša Dzurindu, ktorá bola v tom čase Markíze naklonená.

Na otázku, či sa Kočner zúčastní pojednávania, odpovedal prokurátor s tým, že senát pripustil, že by sa obžalovaný mohol zúčastniť pojednávaní v septembri. Tie by sa mohli konať podľa Lipšica v Ústave na výkon väzby Bratislava.

Obžalovaní Kočner a Rusko a Rusko podľa obžaloby prokurátora "po vzájomnej dohode s obvineným Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov".

Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej. Na súde ju obvinil zo zavinenia situácie, ktorá viedla k predmetným zmenkám.

01 - Modified: 2019-07-22 11:29:59 - Feat.: 0 - Title: Šanta o Ruskovej výpovedi: Má právo hovoriť čokoľvek, tvrdiť akékoľvek legendy 02 - Modified: 2019-07-22 16:06:16 - Feat.: 0 - Title: Rusko prehovoril o vzťahu s Kočnerom: Mohol ma vyhodiť na ulicu, nikdy to neurobil 03 - Modified: 2019-07-23 16:19:32 - Feat.: 0 - Title: Môže sa proces s Kočnerom a Ruskom naťahovať? Prokurátor Šanta vysvetlil, aké majú možnosti
01 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 02 - Modified: 2024-04-25 19:19:24 - Feat.: - Title: Úrady hlásia desať mŕtvych po ruských aj ukrajinských útokoch, Moskva zasiahla železničnú stanicu 03 - Modified: 2024-04-25 18:36:15 - Feat.: - Title: Putin plánuje v máji navštíviť Čínu. Obviňujú USA zo "zasahovania" do záležitostí iných krajín 04 - Modified: 2024-04-25 18:29:35 - Feat.: - Title: Ruskí navrátilci z vojny majú v Rusku na svedomí najmenej 107 životov, ďalšiu stovku zranili 05 - Modified: 2024-04-25 16:54:05 - Feat.: - Title: Slovenskí europoslanci sú za využitie výnosov zo zmrazených ruských aktív, vnímajú to však kontroverzne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:18