StoryEditor

Boli zmenky dobrý biznis? Ak to dopadne zle, tak budem sedieť dvanásť rokov, reagoval Kočnerov spojenec

24.07.2019, 17:54
Autor:
lmlmTASRTASR
Štefan Ágh novinárom povedal, že pravdepodobne pôjde na výsluch ešte raz.

Po trojhodinovom výsluchu ešte čelil novinárskym otázkam. Dnes bol na súde v procese Mariana Kočnera s Pavlom Ruskom ohľadne falšovania zmeniek ústrednou postavou Štefan Ágh, Kočnerova pravá ruka v Gamatexe.

Bol to dobry biznis?

Príliš odpovedať už pred budovou Špecializovaného trestného súdu nechcel, na niektoré otázky však reagaoval. Napríklad na tú, či bol tento obchod s Kočnerom dobrým biznisom.

"Ktorý, tie zmenky? Ak dopadnú dobre, tak bol vynikajúci, generácie budú postarané. Ak dopadnú zle, tak budem sedieť dvanásť rokov. Ja aj keď dva roky dostanem, tak to bude pre mňa doživotie," povedal Kočnerov spojenec.

Ágh povedal, že pravdepodobne pôjde na výsluch ešte raz. Kvôli tomu, že prokurátor Ján Šanta dnes predložil nový dôkaz, ktorým je komunikácia medzi Ághom a Kočnerom.

Tvrdí, že nevie, kde sú zmenky. Podľa neho sú však dve na Okresom súde Bratislava V a ďalšie dve má advokát Marek Para. Ágh novinárom povedal, že určite má záujem o peniaze zo zmeniek. "Bola dohodnutá moja odmena 9 percent," doplnil.

"Slinoviny a slintoš"

Ágh dnes pred súdom podporil tvrdenie obhajoby, že sa v zmenkách angažoval nebohý právnik Ernest Valko. Reagoval aj na pojmy „slinoviny“ a „slintoš“.

Prokurátor Šanta sa počas výsluchu spýtal aj Ágha, či vie, čo znamenajú pojmy „slinoviny“ alebo „slintoš“.

Ten reagoval, že to bol pojem, ktorý používal Kočner. Na otázku, či bol používaný v ich spoločnej komunikácii, odpovedal, že „to je možné“.

Pojem mal Kočner používať, keď od neho žiadal dokumenty s podpisom obžalovaného Ruska. Pojem by sa mal nachádzať v komunikácii, ktorú predložil súdu Šanta a žiadal jeho prečítanie počas svedeckej výpovede Ágha.

Súd nevylúčil čítanie komunikácie

Súd tento návrh zamietol s tým, že obhajoba potrebuje čas, aby sa s obsahom dôkazu oboznámila. Jeho čítanie do budúcnosti nevylúčil.

Ágh na súde takisto zopakoval verziu obžalovaného Ruska o tom, že riešenie sporu skrz zmenky mal poradiť nebohý právnik Ernest Valko. Potvrdil tak obhajobnú verziu.

O zmenkách mal podľa neho vedomosť okrem zavraždeného Valka aj zavraždený Peter Čongrády a bývalá manželka Pavla R. Viera Rusková. Tú navrhuje obhajoba predvolať ako svedka. 

Na súde Ágh taktiež podporil tvrdenie obhajoby, že protihodnotou za zmenky bola záruka, že Markíza nepríde o licenciu. Toto tvrdí Rusko a spochybňuje to výpoveď svedkyne Anny Hausknotzovej, ktorá v tom čase pracovala pre Radu pre rozhlasové a televízne vysielanie.

01 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 02 - Modified: 2024-04-25 19:19:24 - Feat.: - Title: Úrady hlásia desať mŕtvych po ruských aj ukrajinských útokoch, Moskva zasiahla železničnú stanicu 03 - Modified: 2024-04-25 18:36:15 - Feat.: - Title: Putin plánuje v máji navštíviť Čínu. Obviňujú USA zo "zasahovania" do záležitostí iných krajín 04 - Modified: 2024-04-25 18:29:35 - Feat.: - Title: Ruskí navrátilci z vojny majú v Rusku na svedomí najmenej 107 životov, ďalšiu stovku zranili 05 - Modified: 2024-04-25 16:54:05 - Feat.: - Title: Slovenskí europoslanci sú za využitie výnosov zo zmrazených ruských aktív, vnímajú to však kontroverzne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:33