"Kde je páchateľ, kde je predseda Národnej rady Andrej Danko? Akosi sa hanbí za svoje dielo, keď sa už druhý deň neukázal v parlamente a príde len v čase hlasovania. Pripadá mi ako skunk, ktorý príde, zasmradí a zdrhne." Tak reagoval šéf OĽaNO-NOVA na zmeny v Rokovacom poriadku, ktoré navrhol Andrej Danko.TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič vysvetľoval, prečo si na týždeň rezervoval Námestie SNP. Pozýva naň aj Smer

23.07.2019, 09:55
Autor:
TASRTASRmahomaho
Igor Matovič kritizoval iniciatívu Za slušné Slovensko, ktorá ho vyzvala, aby nezneužíval výročie Nežnej revolúcie.

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič si stojí za rozhodnutím zorganizovať oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie na Námestí SNP v Bratislave.

Zarezervovaním námestia v dostatočnom predstihu chcelo hnutie podľa Matoviča zabrániť tomu, aby toto výročie využili extrémisti alebo ľudia, ktorí podľa jeho slov nenávidia November '89.

"Bola to občianska povinnosť. Nechceli sme sa prizerať tomu, ako fašisti demonštrujú na Námestí SNP. Urobili sme tak aj niekoľko rokov dozadu, nikomu to predtým nevadilo. Zrazu, keď sa blížia voľby, tak som najhorší nepriateľ," hovorí Matovič.

Šéf OĽaNO na brífingu kritizoval iniciatívu Za slušné Slovensko, ktorá ho vyzvala, aby nezneužíval výročie Nežnej revolúcie. "Ukázalo sa, že ide o politickú organizáciu Andreja Kisku a Progresívneho Slovenska," tvrdí. 

Podľa Matoviča hnutie nehovorí pravdu, že odmietol prenechať námestie osobnostiam revolúcie. "Keď sa toľko oháňali slušnosťou, je podlé takto klamať." Líder OĽaNO uviedol, že nikto z týchto osobností ho doteraz neoslovil, aby tak urobil.

Dodal, že zarezervovaním priestoru neurobil nič protizákonné. OĽaNO si chce okrúhle výročie revolúcie pripomenúť viacdňovým podujatím.

Matovič tvrdí, že priestor na Námestí SNP dostane každý, kto si váži November '89. Tvrdí, že na oslavy výročia pozve okrem demokratických opozičných strán aj vládny Smer. "Je to 30. výročie a chceme pozvať aj vládne strany, lebo ich voliči na tom námestí boli," vysvetlil.  

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 04 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili 05 - Modified: 2024-03-20 16:00:00 - Feat.: - Title: Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:49