StoryEditor

Danko reaguje na spor s poslankyňou Mosta: Cestuje nadpriemerne, vylučujem osobnú zaujatosť

17.07.2019, 11:01
Autor:
lmlmTASRTASR
Poslankyňa Mosta-Híd Katarína Csévalvayová sa ssťažovala, že ju šéf parlamentu nepustil na služobnú cestu do Gruzínska. Andrej Danko tvrdí, že poslankyňa zavádza verejnosť.

Šéf SNS Andrej Danko v reakcii na kritiku zo strany poslankyne Mosta-Híd Kataríny Cséfalvayovej vyhlásil, že vylučuje akúkoľvek osobnú zaujatosť.

Poslankyňu vyzval, aby nezavádzala verejnosť a nezneužívala vnútorné administratívne procesy parlamentu na získanie politických bodov. Ide o reakciu na to, že Danko nepustil poslankyňu na služobnú cestu do Gruzínska.

Služobné cesty poslancov Služobné cesty poslancov NR SR

​"Zo štatistík je evidentné, že cestuje nadpriemerne. Zároveň vylučujem akúkoľvek osobnú zaujatosť.“ Kancelária Národnej rady zverejnila tabuľku z ktorej vyplýva, že poslankyňa Mosta-Híd bola na šiestich služobných cestách.

"Pani poslankyňa Katarína Cséfalvayová zastáva funkciu predsedníčky Zahraničného výboru NR SR od 23. marca 2018. V tomto volebnom období absolvovala zatiaľ 17 ciest, a len štyri jej boli zamietnuté. Pri každej zahraničnej ceste sa individuálne posudzuje ekonomická rentabilita cesty, rozpočtové náklady a prínos cesty."

Cséfalvayová patrí medzi kritikov Andreja Danka kvôli jeho cestám do Ruska. Tvrdí, že tieto návštevy nevrhajú dobré svetlo na Slovensko. Pred týždňom zverejnila status, v ktorom zamietnutú služobnú cestu ironicky okomentovala.

"Práve som mala letieť do Gruzínska, ale predseda parlamentu Andrej Danko dáva veľmi veľký pozor na to, aby som si cez prázdniny oddýchla. Tak som doma." Na zamietnutie cesty bude v najbližších dňom reagovať aj strana Most-Híd.

Cséfalvayová pre portál Aktuality.sk uviedla, že šéf parlamentu jej neschválil zahraničnú cestu do Gruzínska, kde sa mala zúčastniť na medzinárodnej konferencii "Európska cesta Gruzínska" (Georgia’s European Way) v Batumi.

Doplnila, že pred časom jej bola zrušená aj cesta do Budapešti, kde sa vyžadovali minimálne náklady a cesty sa napokon zúčastnili dvaja iní poslanci. Šéfka zahraničného výboru povedala, že dôvody zrušenia ciest jej neboli vysvetlené.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:01