Dušan KováčikTASR/A. Galica
StoryEditor

Kováčik mal donášať Bödörovi. Špeciálny prokurátor to popiera

17.07.2019, 07:18
Autor:
TASRTASRklkl
O prepojení špeciálneho prokurátora s nitrianskym oligarchom mal vypovedať Peter Tóth.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mal vynášať informácie o vyšetrovaniach nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi. Píšu o tom Aktuality.sk. Podľa ich informácií tak vypovedal bývalý príslušník SIS Peter Tóth. 

​Ten bol blízkym priateľom Mariana Kočnera a momentálne ho vyšetrujú v súvislosti s tzv. motákmi. Tie mal Kočner cez Tótha posielať z väzenia vplyvným ľuďom, aby zistil, ako by mu mohli pomôcť. Jedným z nich mal byť aj Bödör.

"Bödör mi povedal, že riaditeľ Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Dušan Kováčik síce mal na kontrole spis v trestnej veci zmeniek TV Markíza od prokurátora Jána Šantu a rád by prikázal, aby netrval na väzobnom stíhaní Mariana Kočnera, ale nemôže si to dovoliť, pretože Ján Šanta by okamžite zvolal tlačovú besedu a kontaktoval médiá,“ citujú Aktuality.sk z Tóthovej výpovede. 

Portál ďalej píše, že špeciálny prokurátor a Bödör majú podľa Tótha veľmi blízky vzťah. Pravidelne sa stretávajú a rozprávajú o mnohých veciach. Tóth podľa portálu spomína napríklad situáciu, keď podal bývalý člen SIS Pavol Forisch trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko.

"Keď bola osoba Pavol Forisch vypovedať na prokuratúre, kam doniesla aj nahrávku predstaviteľov Za slušné Slovensko, o ktorej si Forisch myslel, že dokazuje, že sú platení zo zahraničia, tak ju Bödör dostal od Kováčika do 24 hodín po Forischovej výpovedi," vypovedal Tóth.

Špeciálny prokurátor všetky tieto tvrdenia poprel. "Vždy som postupoval v súlade so zákonom, žiadnej nepovolanej osobe som neposkytol žiadne údaje z trestných vecí,” povedal pre Aktuality.sk.

Cieľom šírenia týchto tvrdení má byť podľa neho diskreditačná kampaň vedená voči jeho osobe, aby ho z funkcie donútili odísť skôr ako v roku 2021.

Marian Kočner momentálne sedí vo väzbe. Je obžalovaný v kauze zmenky, obvinený vo vražde Jána Kuciaka a v ďalších prípadoch.

01 - Modified: 2024-02-20 09:59:45 - Feat.: - Title: Kľúčový svedok voči Bödörovi čelil podľa polície hrozbe úkladnej vraždy a musel mať zabezpečenú ochranu 02 - Modified: 2024-02-19 14:17:23 - Feat.: - Title: V pondelok sa začal proces s Norbertom Bödörom. Čelí obžalobe za úplatok 50-tisíc eur 03 - Modified: 2024-02-12 09:53:29 - Feat.: - Title: Špecializovaný trestný súd prerušil proces s Norbertom Bödörom krátko po začiatku pojednávania 04 - Modified: 2024-01-25 07:26:31 - Feat.: - Title: Najvyšší súd vylúčil sudcu Púchovského z trestného konania Bödöra a ďalších 05 - Modified: 2023-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Zrušenie špeciálnej prokuratúry sa dotkne poslancov aj oligarchov, do polovice januára sa to zrejme nestihne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:39