StoryEditor

Fico sa zastal Blahu v spore s Esetom: Ak to bude potrebné, bude mať plnú právnu podporu od Smeru

09.07.2019, 15:21
Autor:
lmlmTASRTASR
Šéf Smeru Robert Fico povedal, že ak bude Ľuboš Blaha potrebovať podporu strany, tak ju bude mať.

Šéf Smeru Robert Fico sa zastal svojho poslanca Ľuboša Blahu v súvislosti so žalobou, ktorú na neho podala firma Eset.

Fico povedal, že ak bude Blaha potrebovať podporu strany Smer, tak ju bude mať. "Bude mať plnú právnu pomoc zo strany Smer v súvislosti so žalobou od firmy Eset," vyhlásil Fico na brífingu.

Ficov odkaz Esetu

​Podľa Fica ak chce Eset Na niekoho podať žalobu, tak by ju mal podať na ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie.

"Viete, my dnes veríme všetkému, čo napíše ministerstvo zahraničných vecí USA. Hocijaký drbko z lesa z tretieho sektora niečo povie a sa to okamžite objaví v správe ministerstva zahraničných vecí USA o ľudských právach na Slovensku, a to sa berie ako hotová vec," povedal Fico.

​Spoločnosť Eset podala žalobu na poslanca Smeru Ľuboša Blahu za statusy a videá na Facebooku.

Vo videách uvádzal, že Eset je napojený na americkú CIA, či že odkúpil Denník N. Blaha sa zároveň snažil vykresliť Eset ako firmu, ktorá platí viacerých politikov. Majiteľov firmy označil za oligarchov.

"Očakávajte v predvolebnej kampani do parlamentných volieb veľké finálne spájanie Kisku, Beblavého, PS a postupné pohltenie strany SaS, OĽaNO a Sme rodina," vyhlásil Blaha, podľa ktorého sa po voľbách vytvorí veľký blok, ktorý bude vlastniť Eset.

Fico reagoval aj na Blahove vyjadrenia na adresu Európskej únie (EÚ), problém v nich nevidí. Blaha sa pre ne dostal do sporu s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Predseda vlády v máji vyhlásil, že odmieta, aby sa Blaha vyjadroval o predstaviteľoch Únie ako o lúzroch či o Únii ako o organizácii, ktorá nenávidí ľudí a tento región.

"Nechajme politikov, aby sa niekedy vyjadrovali aj expresívnejšie," reagoval Fico v utorok a doplnil, že EÚ uznáva. "Je to náš životný priestor, to neznamená, že niekto nemôže mať kritický pohľad," uzavrel.

Eset sa bráni

Spoločnosť reagovala, že poslanec šíri klamstvá. "Zabudli ste spomenúť jeden reálny fakt: Že jedným z ľudí, ktorých naozaj platí ESET, ste Vy."

"Tu na Slovensku totiž zdaňujeme všetky naše zahraničné príjmy, pretože tu na Slovensku máme centrálu. Nie sme žiadna zahraničná firma. A z týchto daní ste Vy potom platený," uviedla spoločnosť. 

Všetky reakcie firmy ako aj ďalšie kritické komentáre Blaha na svojom profile vymazal. Spoločnosť tak poslancovi zaslala predžalobnú výzvu. Informoval o tom samotný Blaha vo videu na Facebooku. "Firma Eset sa ma pokúša umlčať. Toto je ich predstava o slobode a demokracii," tvrdí Blaha.

"Právna analýza príspevkov p. Blahu na sociálnych sieťach však ukázala, že cieľom príspevkov nie je objektívne informovať či vecne kritizovať aktuálne udalosti. Naopak, cieľom príspevkov sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky na spoločnosť ESET a jej predstaviteľov. Šírenie neprávd a dezinformácií nemá so slobodou prejavu nič spoločné,“ povedala spoločnosť v reakcii na Blahove videá.

01 - Modified: 2019-04-05 14:10:36 - Feat.: 0 - Title: Eset chce ovládnuť Slovensko, tvrdí Blaha. Platíme aj vás, reaguje firma 02 - Modified: 2019-05-02 14:27:20 - Feat.: 0 - Title: Esetu došla s Blahom trpezlivosť. Poslal mu predžalobnú výzvu 03 - Modified: 2019-07-07 15:58:28 - Feat.: 0 - Title: Eset reaguje na videá Ľuboša Blahu. Na poslanca Smeru podal žalobu
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:43