Miroslav BeblavýTASR/J. Kotian
StoryEditor

Beblavý predstavil desať priorít, ak by sa dostal do vlády. Pozrite si, na čo sa Spolu zameriava

08.07.2019, 12:49
Autor:
TASRTASR
Miroslav Beblavý zdôraznil, že o spolupráci sa nebude rozprávať s Robertom Ficom, Štefanom Harabinom, Andrejom Dankom a Marianom Kotlebom.

Vzdelanejšie Slovensko, modernizácia demokracie, nezávislá polícia, ale aj zlepšenie stavu slovenského zdravotníctva. To sú niektoré z priorít, na ktoré by sa mimoparlamentná strana Spolu – občianska demokracia (OD) zamerala, keby sa ocitla v budúcej vláde.

Desať priorít

Desať základných priorít predstavili zástupcovia strany na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave. Majú byť hlavným programovým vkladom pri rokovaniach s Progresívnym Slovenskom (PS).

"S Progresívnym Slovenskom poctivo pracujeme na tom, aby sme zostavili vládu, ktorá zmení štýl politiky na Slovensku. Chceme politiku riešení, bez hádok a škriepenia sa," uviedol nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda Spolu - OD Miroslav Beblavý s dôvetkom, že o prioritách chce rokovať aj so vznikajúcou stranou Andreja Kisku Za ľudí.

Komunikáciu si vie predstaviť aj s mimoparlamentným KDH, ale aj parlamentnou SaS. Zdôraznil však, že rozprávať sa nebude s Robertom Ficom (Smer-SD), so Štefanom Harabinom, Andrejom Dankom (SNS) a Marianom Kotlebom (ĽSNS).

Zdravé a solidárne Slovensko

Priority strany sa teda zameriavajú nielen na školstvo, zdravotníctvo, verejnú správu či políciu, ale aj na oblasť sociálnych vecí, dôchodkov, hospodárstva, životného prostredia, regiónov či partnerstvo s Európou.

Kľúčové programové priority zahŕňajú tri oblasti, a to spravodlivé Slovensko, kam patrí nezávislá polícia, férová ekonomika, silné regióny či moderná demokracia.

Ako druhú prioritu si mimoparlamentná strana stanovila sociálny štát opierajúci sa o zdravé a solidárne Slovensko, ktorý nezabúda na seniorov. Tretí pilier je orientovaný na budúcnosť. Tú definujú školstvo, zelená krajina a orientácia na proeurópsku zahraničnú politiku.

01 - Modified: 2021-11-24 17:32:12 - Feat.: - Title: Spolu s lockdownom súhlasí, Kresťanská únia kritizuje zákazy pre veriacich 02 - Modified: 2021-11-15 21:39:13 - Feat.: - Title: Piráti schválili vládnu koaličnú zmluvu, Fiala môže ísť k Zemanovi 03 - Modified: 2021-11-02 21:21:54 - Feat.: - Title: Koalície Spolu a PirSTAN sa dohodli na programovom vyhlásení českej vlády 04 - Modified: 2021-10-11 11:47:44 - Feat.: - Title: Blíži sa v Európe koniec populistov a nacionalistov? 05 - Modified: 2021-10-04 11:45:56 - Feat.: - Title: Nový šéf Spolu Kollár pripustil, že by podporil Hegerovu vládu. Mal by však legislatívne podmienky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:22