Ľuboš BlahaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Eset reaguje na videá Ľuboša Blahu. Na poslanca Smeru podal žalobu

07.07.2019, 17:34
Autor:
lmlm
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha o Esete natočil sériu videí, kde sa snažil firmu zdiskreditovať.

Spoločnosť Eset podala žalobu na poslanca Smeru Ľuboša Blahu za statusy a videá na Facebooku. Informáciu priniesol denník SME. Spoločnosť poslala Blahovi na začiatku mája predžalobnú výzvu, Eset sa voči jeho viacerým statusom ohradil a aj na ne reagoval.

Séria videí o Esete

Blaha o Esete natočil sériu videí, kde sa snažil firmu zdiskreditovať. Vo videách uvádza, že Eset je napojený na americkú CIA, či že odkúpil Denník N. Blaha sa zároveň snaží vykresliť Eset ako firmu, ktorá platí viacerých politikov. Majiteľov firmy označil za oligarchov.

"Očakávajte v predvolebnej kampani do parlamentných volieb veľké finálne spájanie Kisku, Beblavého, PS a postupné pohltenie strany SaS, OĽaNO a Sme rodina," vyhlásil Blaha, podľa ktorého sa po voľbách vytvorí veľký blok, ktorý bude vlastniť Eset.

"Tento blok nám zabezpečí, že sa staneme ako Slovenská republika obyčajným americkým muničákom," dodal Blaha. Ďalej tvrdil, že aj napriek slovenským vlastníkom je Eset americká firma, ktorá má obchodné sídlo v USA.

"Šíri klamstvá"

V apríli tohto roka sa v komentári pod statusom Blahu vyjadrila aj spoločnosť Eset, ktorá tvrdí, že poslanec šíri klamstvá. "Zabudli ste spomenúť jeden reálny fakt: Že jedným z ľudí, ktorých naozaj platí ESET, ste Vy."

"Tu na Slovensku totiž zdaňujeme všetky naše zahraničné príjmy, pretože tu na Slovensku máme centrálu. Nie sme žiadna zahraničná firma. A z týchto daní ste Vy potom platený," uviedla spoločnosť. 

Všetky reakcie firmy ako aj ďalšie kritické komentáre Blaha na svojom profile vymazal. Spoločnosť tak poslancovi zaslala predžalobnú výzvu. Informoval o tom samotný Blaha vo videu na Facebooku. "Firma Eset sa ma pokúša umlčať. Toto je ich predstava o slobode a demokracii," tvrdí Blaha.

"Právna analýza príspevkov p. Blahu na sociálnych sieťach však ukázala, že cieľom príspevkov nie je objektívne informovať či vecne kritizovať aktuálne udalosti. Naopak, cieľom príspevkov sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky na spoločnosť ESET a jej predstaviteľov. Šírenie neprávd a dezinformácií nemá so slobodou prejavu nič spoločné,“ povedala spoločnosť v reakcii na Blahove videá.

01 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 02 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické kladivo na vzbúrencov. Európske štáty čaká vlna žalôb, Thunbergová sa raduje 03 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 04 - Modified: 2024-03-25 09:00:00 - Feat.: - Title: Muž žaluje ženy o takmer 2,5 milióna eur. Vraj ho ohovárali na internete, ony však len zdieľali skúsenosti zo stretnutia s ním 05 - Modified: 2024-02-09 11:06:26 - Feat.: - Title: Ľuboš Blaha o Trestnom zákone
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:23