StoryEditor

"Ja nie som minister vysvetľovania výrokov pána Danka." Lajčák priznal, že z jeho návštev v Rusku je nešťastný

03.07.2019, 10:34
Autor:
lmlm
Podľa Lajčáka Dankove výroky vysielajú signál, že nemáme jednotnú líniu zahraničnej politiky.

Na vládu prišiel v dobrej nálade, vtipkoval o tom, že na dovolenku sa zatiaľ ešte nechystá. Potom minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zvážnel.

Pri otázkach o zahraničných cestách šéfa SNS a parlamentu Andreja Danka do Ruska. "Vy ma stále nútite do konfliktu s predsedom Národnej rady, ja už som unavený. Ja som minister zahraničných vecí a nie minister pre vysvetľovanie výrokov pána Danka," povedal Lajčák.

"Dá sa to vysvetliť?"

Na otázku, ako si vysvetľuje, že šéf SNS pozýva na Slovensko človeka zo sankčných zoznamov (Vjačeslava Volodina, pozn. red.) Lajčák odpovedal vyhýbavo. "Dá sa to vysvetliť? Navrhnite, čo sa s tým dá robiť."

Lajčák priznal, že o poslednej Dankovej ceste do Moskve vedel niekoľko mesiacov. Lajčák zdôraznil, že je v poriadku chodiť na pracovné cesty do Ruska.

"Dôležité však je, aby sme rešpektovali jednotnú líniu zahraničnej politiky Slovenska a Európskej únie a to sa pánovi predsedovi parlamentu občas nevydarí."

Lajčák priznal, že je nešťastný

Podľa Lajčáka to vysiela signál, že nemáme jednotnú líniu zahraničnej politiky. "Z čoho ja ako minister zahraničných vecí som veľmi nešťastný," hovorí Lajčák.

Danko sa s Lajčákom viackrát dostal do konfliktu, naposledy minulý týždeň kvôli tomu, že šéf parlamentu pozval na Slovensko na oslavy SNP bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Predtým zase Danko kritizoval ministra za to, že dáva peniaze na konferenciu Globsec, ktorú by si mali podľa šéfa parlamentu platiť ľudia, ktorí sa na nej zúčastňujú. 

O reakciu sme požiadali predsedu parlamentu Andreja Danka.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 05 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:54