StoryEditor

Fico ostro reagoval na Druckera: Niekedy si chováte hadov na prsiach. On na to jednoducho nemá

01.07.2019, 17:45
Autor:
lmlmTASRTASR
Robert Fico tvrdí, že so svojím bývalým ministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom, sa nemá chuť ani len rozprávať.

Šéf Smeru Robert Fico ostro reagoval na svojho bývalého ministra zdravotníctva Tomáš Druckera v súvislosti so založením jeho politickej strany. Drucker oznámil, že v lete bude chodiť po regiónoch.

Fico Druckera dokonca nazval hadom na prsiach. "Niekedy si všelijakých hadov chováte na prsiach. Niekedy sa vám zadaria a niekedy nezadaria. Ale teda toto je projekt, ktorého sa ja absolútne neobávam, ani sa ním vôbec v strane nezaoberáme," povedal Fico.

Fico: Drucker na to jednoducho nemá

Doplnil, že po tom, čo Drucker predviedol, ani nemá chuť sa s ním rozprávať. "Naozaj nemáme žiadnu povinnosť sa baviť s Druckerom. On prišiel ako asistent od Pavla Freša, potom sa objavil na Slovenskej pošte. Zo Slovenskej pošty išiel za ministra zdravotníctva, potom mal šancu ísť na ministra vnútra, ale tam zlyhal absolútne za pár dní, ktoré tam absolvoval," pokračoval v kritike šéf Smeru.

Tvrdí, že Drucker nemá na to, aby chodil po regiónoch a lákal ľudí na riešenie sociálnych otázok. "On jednoducho na to nemá. To je typický kaviarenský, liberálny politik. Je to typ projektu, ktorý nás nezaujíma a neohrozuje."

Fico pri reakcii na Druckera opäť spomenul aj stranu bývalého prezidenta Andreja Kisku. Skonštatoval, že vedel, že tento projekt nemôže byť úspešný. Kisku opäť nazýval daňovým podvodníkom. 

"Mňa prekvapuje aj pani Remišová. Ja mám napríklad rád makové gule a pani Remišová má asi rada daňových podvodníkov. Najprv bola u Matoviča a teraz išla ku Kiskovi a keď náhodou odíde od Kisku, tak pôjde zase k nejakému inému, veď to je smiešne. Pani Remišová si postaví svoju kampaň na boji proti korupcii a potom ide do strany k človeku, ktorý klamal pri financovaní prezidentskej kampane, ktorý skracoval DPH, ktorý ukradol pozemok zubárovi. Tieto projekty nás netrápia, pretože Smer neohrozujú," povedal šéf Smeru.

Fico trvá na tajnej voľbe

Fico v pondelok pripomenul aj voľbu sudcov Ústavného súdu, ktorá sa má na jeseň opakovať už štvrtýkrát. Tvrdí, že tajná voľba je výdobytkom demokracie, dodal tiež, že o spôsobe voľby sa hlasuje v parlamente. Zároveň odmietol, že by poslanci volili nedostatočný počet kandidátov zámerne. "Z 18 kandidátov už bolo v tajnej voľbe zvolených 14 a to, čo sa udialo naposledy, boli chyby. (...) Je nezmysel sa domnievať, že niekto urobí komplot. Pri tajnej voľbe to neviete uhrať," povedal s tým, že považuje za dôležité nájsť ďalších aspoň štyroch, piatich vhodných uchádzačov, ktorí sú pripravení kandidovať.

Šéf Smeru pripustil, že koaličné strany by mohli hlasovať aj s opozíciou. "Podľa koaličnej zmluvy platí, že v nejakom období pred koncom volebného obdobia politické strany, ktoré tvoria vládnu koalíciu, už nie sú také viazané. Je preto možné, že dôjde k nejakým hlasovaniam aj s opozíciou. (...) Všetko je možné, pre mňa je podstatné, aby prešiel rozpočet, aby sme zvolili kandidátov," doplnil.

Premiér Peter Pellegrini v nedeľu (30. 6.) uviedol, že lepšia je tajná voľba, aby sudcovia nevedeli, kto ich volil. Dodal však, že už pripúšťa aj verejnú voľbu, ak pri nej bude väčšia garancia plnenia dohôd. "Ak to má pokračovať deviatou, desiatou voľbou, asi je fajn, aby sme to rozlúskli," dodal.

Na Ústavnom súde SR sa vo februári uvoľnilo deväť sudcovských miest. Parlament mal zvoliť dvojnásobný počet, teda 18 kandidátov, z ktorých mala hlava štátu vymenovať deviatich sudcov. Plný počet kandidátov sa nepodarilo dosiaľ zvoliť. Na júnovej schôdzi zvolili dvoch kandidátov, spolu nateraz vybrali 14 kandidátov. Ďalšia voľba sa bude konať na septembrovej schôdzi.

Niekoľko sudcov už predchádzajúci prezident Andrej Kiska vymenoval, na Ústavnom súde SR je tak v súčasnosti sedem z 13 sudcov. Prezidentka Zuzana Čaputová avizovala, že nových sudcov vymenuje, až keď bude mať k dispozícii plný počet kandidátov.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 19:36