TASR – Jaroslav Novák
StoryEditor

Remišová ide ku Kiskovi. Prinesieme pozitívnu zmenu, tvrdí

27.06.2019, 14:55
Autor:
klkl
Opozičná poslankyňa sa chce podľa vlastných slov venovať najmä boju proti korupcii.

Poslankyňa Veronika Remišová, ktorá nedávno opustila OĽaNO Igora Matoviča, vstupuje do strany Andreja Kisku Za ľudí. "Som nesmierne rád, že sa k nám pridáva najsilnejší človek v boji proti korupcii, pani Veronika Remišová," povedal Kiska na tlačovej konferencii.

"Potrebujeme prepracovaný program, potrebujeme kvalitný tím ľudí a potrebujeme lídrov, ktorí sa nebudú vzájomne hašteriť, ale budú spolupracovať a budú sa akceptovať. Potrebujeme konštruktívnu a energickú politiku s úctou k pravde s ľuďmi v regiónoch. Preto som sa rozhodla pridať k Andrejovi Kiskovi a tímu kvalitných odborníkov v strane Za ľudí," povedala Remišová s tým, že verí, že práve tejto strane sa podarí priniesť pozitívnu zmenu, po ktorej ľudia volajú. 

Remišová chce riešiť korupciu

K sporom s OĽaNO, z ktorého len pred nedávnom odišla, sa už vracať nechce. "Túto kapitolu považujem za uzavretú. Prajem svojim kolegom z OĽaNO veľa šťastia, verím, že budeme korektne spolupracovať a teraz sa treba pozerať do budúcnosti a zamerať na tvrdú prácu, ktorá nás čaká," dodala.

Remišová sa v novej strane chce, tak ako doteraz, venovať najmä korupcii. "Mám pripravenú komplexnú antikorupčnú legislatívu, ktorú stačí rýchlo uviesť do praxe," priblížila. Ako príklad uviedla zmenu zákona o preukazovaní pôvodu majetku. 

Poslankyňa chce riešiť aj dôveru ľudí v políciu, či celkový pohľad ľudí na štát. "Človek musí mať dôveru, že dostane kvalitné služby od štátu nie preto, že niekoho pozná, ale preto že má na ne nárok," povedala.

​Remišová poprela, že by jej Kiska ponúkol nejaký konkrétny post či už v strane alebo v budúcej vláde. "Andrej Kiska ponúka len tvrdú prácu," povedala. 

Spolupráca so Smerom

Remišová aj Kiska vylúčili povolebnú spoluprácu so Smerom. Možnú povolebnú koalíciu Smeru a strany Za ľudí viackrát spomínali rôzni politici. Kiska odkázal, že chce spolupracovať s demokratickou opozíciu a verí, že majú šancu Smer poraziť.

"Všetci dobre viete, že ja som nešla do politiky na to, aby som sedela vo vláde so Smerom. To je neprijateľné. Každý, kto šíri reči, že pôjdeme do vlády so Smerom, buď zavádza alebo úmyselne klame," povedala k tomu Remišová.

Reakcia Fica

Na rozhodnutie Veroniky Remišovej reagoval aj šéf Smeru Robert Fico, ktorého poslankyňa často kritizuje. "Žena, ktorá nikdy neniesla žiadnu politickú zodpovednosť a ktorá celý čas hovorí o čistote verejného života sa v mene naplnenia svojích osobných ambícií spojila s najväčším podvodníkom, aký sa kedy vyskytol na slovenskej politickej scéne," píše Fico v stanovisko zaslanom médiám.

"Chceme tomuto unikátnemu páru v politickej súťaži zaželať len to najlepšie. Strana SMER - sociálna demokracia už dávno nič také nedôveryhodné nevidela," dodal. 

01 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 02 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 03 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 04 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 05 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:11