TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Nicholsonová požiadala o pozastavenie členstva v SaS. Bude čakať, či sa v strane udejú zmeny

26.06.2019, 14:01
Autor:
chochoTASRTASR
Mandát europoslankyne, ktorý získala v nedávnych voľbách do Európskeho parlamentu, si plánuje uplatniť.

Dlhoročná predstaviteľka SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová požiadala o pozastavenie členstva v strane. Informuje o tom portál pluska.sk, pre HNonline to potvrdila samotná Nicholsonová.

"Požiadala som Republikovú radu o pozastavenie členstva," povedala Nicholsonová s tým, že orgán strany ešte o jej žiadosti nerozhodol. Nepredpokladá však, že by ju zamietol.

Sulík nie je problém

Konkrétne žiada o pozastavenie členstva do 31. decembra 2019. "Zatiaľ sa budem zamýšľať nad svojou politickou budúcnosťou," skonštatovala. Ubezpečila však zároveň, že v hre nie je jej presun do iného politického subjektu.

Svoje dôvody zatiaľ nechcela konkretizovať, ale tvrdí, že osoba predsedu Richarda Sulíka pre ňu problém nepredstavuje. "Mám x ďalších dôvodov," doplnila. Do konca roka bude čakať, či sa v SaS udejú zmeny.

Neskôr však na sociálnej sieti Nicholsonová uviedla, že jej dôvody sú o hodnotách a princípoch a dodala, že nikam neodchádza. "Potrebujem si vo veľa veciach poupratovať a z nadhľadu sledovať situáciu v politike."

Mandát europoslankyne si uplatní

Podľa portálu pluska.sk bol dôvodom fakt, že Nicholsonová neobhájila svoje členstvo v Republikovej rade.​ Nicholsonová to však pre HNonline poprela.

Mandát europoslankyne, ktorý získala v nedávnych voľbách do Európskeho parlamentu, si plánuje uplatniť. Hlasy, ktoré na kandidátke SaS získala, sa podľa nej viazali najmä na jej osobu.

Nicholsonová v eurovoľbách získala najviac prednostných hlasov na kandidátke SaS. 52 331 krúžkov ju posunulo z tretieho miesta kandidátky na jej čelo.

Sulík: Nie je o čom informovať

"O pozastavení členstva v strane rozhoduje Republiková rada SaS," pripomína predseda SaS Sulík. Momentálne preto podľa neho nie je pravda, že by Nicholsonová z SaS odišla.

"Navyše to považujeme za internú záležitosť a budeme informovať, keď bude o čom," dodal šéf SaS pre HNonline.

01 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 02 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 03 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 04 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje 05 - Modified: 2024-04-14 08:35:17 - Feat.: - Title: Opozičná SaS odsudzuje iránsky útok na Izrael. Očakáva reakciu od rezortu zahraničia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 14:33