StoryEditor

Čaputová vymenovala päť rektorov vysokých škôl. Pozrite si ich zoznam

26.06.2019, 11:00
Autor:
TASRTASRchocho
Prezidentka Čaputová vo svojom prejave poukázala na to, že rektori bez rozdielu, kde ich univerzita či vysoká škola sídlia, majú jedno spoločné.

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala päť rektorov vysokých škôl:

  • Trnavská univerzita v Trnave - René Bílik
  • Vysoká škola múzických umení - Mária Heinzová
  • Technická univerzita v Košiciach - Stanislav Kmeť
  • Prešovská univerzita v Prešove - Peter Kónya
  • Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach - Pavol Sovák

Čaputová vo svojom prejave poukázala na to, že rektori bez rozdielu, kde ich univerzita či vysoká škola sídlia, majú jedno spoločné. Ide o obrovskú zodpovednosť voči spoločnosti.

Prezidentka uviedla, že praje štyrom novým rektorom a jednej rektorke veľa energie, odvahy a úspechov. "Veľa energie preto, lebo o najvyšších akademických funkcionároch na Slovensku sa dlho hovorí, že sú krízovými manažérmi. Kým veľké firmy si na zvládnutie kritických situácií najímajú špecialistov, vy to budete musieť zvládnuť vlastnými silami," poznamenala hlava štátu.

Popriala im, aby energiu nevyčerpali len na riešenie havarijných situácií, ale aby im podstatná časť z nej zostala na zvyšovanie pedagogickej, vedeckej či umeleckej činnosti univerzít a vysokých škôl. "Aby sa akademické inštitúcie v čo najväčšej miere priblížili európskej úrovni," povedala prezidentka.

"Veľa odvahy vám chcem zaželať z toho dôvodu, že snaha o zvyšovanie kvality vždy narážala a bude narážať na odpor kladený zvnútra," povedala Čaputová vo svojom prejave. Rektorom zaželala aj veľa úspechov.

"Od dnešného dňa máte záväzok nielen voči učiteľom, študentom či zamestnancom vašich univerzít a fakúlt, ale máte ho aj voči obyvateľom Slovenska a voči budúcnosti krajiny," povedala s tým, že môžu veľkou, ak nie najväčšou mierou prispieť k tomu, aby sa vysoké školy, ktoré povedú, stali miestom, kde sa bude dotvárať a zhodnocovať intelektuálny, kultúrny a umelecký potenciál našej krajiny.

01 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 02 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 03 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 04 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:04