StoryEditor

Je to smiešne a prázdne. Kiska nech najprv niečo spraví, ostro reagoval Pellegrini

19.06.2019, 13:35
Autor:
lmlmTASRTASR
Premiér Peter Pellegrini sa slovne pustil do Andreja Kisku kvôli tomu, že by bývalý prezident radšej spolupracoval s Borisom Kollárom ako s ním.

Premiér Peter Pellegrini dnes po rokovaní vlády ostro reagoval na slová Andreja Kisku, ktorý povedal, že by radšej spolupracoval s Borisom Kollárom ako s ním.

"Začínať debaty s kým áno a s kým nie, to už je taký folklór. Každý kto vytvorí svoj politický projekt začne hovoriť, s kým by do vlády nešiel namiesto toho, aby povedal, čo chce urobiť pre našu krajinu," začal Pellegrini s kritikou bývalého prezidenta.

Ironický slovný útok

Dodal, že je to smiešne a prázdne, pretože karty rozdajú občania vo voľbách. Ironicky poznamenal, že Kiskovi rozumie.

"Ja sa mu možno ani nečudujem. Keď pán Kiska má podozrenia, že na úkor daňových poplatníkov chcel krátiť dane a odpočítať DPH ešte aj z vlastnej kampane. Je zapletený v divných obchodoch s pozemkami, tak mu je pán Kollár, ktorý je známy s kontakmi z podsvetia, bližší ako ja," doplnil premiér.

Reagoval aj na to, že zvýšiť rodičovský príspevok o 150 eur pre matky, ktoré pred nástupom na rodičovskú dovolenku pracovali, je podľa Kisku lacná politická kampaň.

"To nech povie Kiska všetkým matkám, ktoré majú na príspevok nárok. Nech sa pred ne postaví a povie im, že by im príspevok zobral, lebo je to lacná politická kampaň. Sú to opatrenia, ktore majú zvýšiť životnú úroveň pre rodičov. Pán Kiska toho ešte veľa pre Slovensko nespravil," pokračoval v kritike Pellegrini.

Premiér skonštatoval, že by mal bývalý prezident najprv niečo spraviť a nie teatrálne rozdávať svoj plat. "Vybral si svoj život a vybral si svoje politické smerovanie,"

Pellegrini o budúcnosti v Smere

Pellegrini sa na brífingu vyjadril aj k vzťahom so šéfom Smeru Robertom Ficom. "Nemyslím, že je momentálne dôležité pre našu krajinu, aké sú vzťahy medzi mnou a pánom predsedom. Máme štandardné pracovné vzťahy," povedal Pellegrini.

V súvislosti s predsedníckou stoličkou uviedol, že táto otázka je pre neho v súčasnosti neaktuálna a irelevantná. "Pán predseda bol veľmi jasný po svojom návrate a povedal, že mieni ako predseda doviesť stranu do nasledujúcich volieb," pripomenul.

Pellegrini očakáva, že vedenie Smeru-SD využije leto, aby nastavilo "nový program a novú politiku strany". Vyzdvihol aj diskusiu v regiónoch. Stratégiu do parlamentných volieb strana podľa jeho slov predstaví na jeseň. Nechcel komentovať špekulácie, že by mal prestúpiť do strany Tomáša Druckera.

"Ja sa takýmito vecami momentálne nezaoberám. Dnes som plnohodnotným podpredsedom strany a verím, že Smer-SD si naďalej môže udržať pozíciu najsilnejšej a najúspešnejšej strany pre Slovensko," povedal s tým, že chce urobiť všetko preto, aby sa strana udržala na "politickom nebi"

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:53