TASR
StoryEditor

Zlatica Kušnírová a Matovič volajú opozičných lídrov na spoločný obed. Cieľom je predvolebná dohoda

18.06.2019, 11:40
Autor:
klkl
Matovič Kušnírovú na tlačovej konferencii zároveň predstavil ako jednu z tvárí jeho platformy Odvážne.

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, vyzvala na tlačovej konferencii spolu s Igorom Matovičom lídrov opozičných strán, ktoré chcú spolupracovať na spoločný obed. 

"Ja by som chcela, aby sa opozičné demokratické strany spojili, sadli si na spoločný obed a dohodli sa na spoločných riešeniach, aby toto všetko predostreli už pred voľbami. aby to nezostalo len pri sľuboch," povedala na tlačovej konferencii Kušnírová. 

​Podľa Matoviča by malo ísť o strany PS/Spolu, strana Andreja Kisku Za ľudí, KDH, SMK a parlamentné SaS a OĽaNO. "Aby sme ukázali Slovensku, že vieme hľadať spoločné riešenia a vieme sa rozprávať," povedal Matovič. 

Ako dodal, ide o iniciatívu Zlatice Kušnírovej a na jej pozvanie bude ťažké povedať nie. Podľa Matoviča by výsledkom predvolebných rokovaní malo byť akési desatoro. "Aby ľudia vedeli, že keď budú voliť týchto šesť strán, tak týchto desať konkrétnych bodov bude splnených," vysvetlil Matovič. Prijatie takýchto desiatich spoločných bodov by bol podľa Matoviča silný záväzok pre ľudí. 

Počíta však s tým, že na takúto dohodu nebude stačiť jeden obed. Podľa neho neprídu len tí, ktorí prísť nebudú chcieť prísť. "Celé Slovensko bude sledovať, či sa dokážu stretnúť, či si dokážu sadnúť za jeden stôl," dodal. 

Matovič Kušnírovú na tlačovej konferencii zároveň predstavil ako jednu z tvárí jeho platformy Odvážne, ktorá má spájať obyčajných kresťanov. "Je najsilnejším majákom boja proti korupcii na Slovensku," povedal o nej. "Dnes všetci na Slovensku vedia, že Zlatica Kušnírová už nebojuje len za vyšetrenie dvoch vrážd, ale bojuje za spravodlivosť a proti korupcii," dodal. 

"Aby pravda a spravodlivosť zvíťazili. Aby sa na našom malom ale krásnom Slovensku začalo žiť dobre," povedala Kušnírová, ktorá sa za OĽaNO stala miestnou poslankyňou v Gregorovciach o svojej motivácií. Na otázku, či chce vstúpiť aj do veľkej politiky odpovedala, že sa nad tým zatiaľ vôbec nezamýšľala. 

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:45