StoryEditor

"Pekné slová zazneli a teraz nastáva čas na skutky." Pozrite si reakcie politikov na novú prezidentku

15.06.2019, 13:40
Autor:
TASRTASR
Zuzana Čaputová dnes zložila prezidentský sľub.

Premiér Peter Pellegrini:
Pani prezidentke želám, aby bola vo svojom pôsobení úspešná. Pani prezidentka prichádza do najvyššej ústavnej funkcie s mandátom priamo od občanov. Na jej úspešné zvládnutie bude potrebovať odvahu, nasadenie i schopnosť rýchlo sa učiť a naberať potrebné skúsenosti. V každej funkcii, ktorú som zastával, mi išlo v prvom rade o Slovensko. Preto aj dnes pani prezidentke želám, aby bola vo svojom pôsobení úspešná. Aby sa jej darilo zjednocovať, a nie rozdeľovať našu spoločnosť. Aby si získala rešpekt v zahraničí a aby vo vnútornej politike konala nadstranícky a s úctou ku každému, kto získal mandát od ľudí.

Predseda parlamentu Andrej Danko:
Želám Zuzane Čaputovej, aby bola prezidentkou, ktorá bude ľuďom pomáhať hľadať pravdu, cestu, pomáhať zachovať si národnú identitu a aby im pomohla zachovať si ľudskosť.

Igor Matovič, šéf OĽaNO:
Najviac ma zaujal apel na dôstojnosť života každého človeka a prísľub, že bude hlasom tých ľudí, ktorých nie je počuť. To sú dva hlavne ciele aj môjho pobytu v politike. Pekné slová zazneli a teraz nastáva čas na skutky.

Robert Fico, šéf Smeru:
Blahoželám novozvolenej prezidentke SR Zuzane Čaputovej k dnešnej inaugurácii a nástupu do funkcie.

Natália Blahová, šéfka poslaneckého klubu SaS:
Pani prezidentka opakovane povedala, že chce byť prezidentkou všetkých občanov Slovenska. Budeme sa na to tešiť. Ťažko prejavu čo vyčítať. Očakávame, že tieto milé a pekné slová budú čoskoro naplnené činmi a budeme sa na to tešiť.

Jaroslav Paška, podpredseda SNS:
S veľkým cieľom dosiahnuť isté zmierenie v spoločnosti a záujem vytvárať podmienky na to, aby sa komunikácia venovala viac problémom každodenného života a menej roztržkám. Uvidíme, do akej miery bude pani prezidentka schopná naplniť svoje ciele a či sa jej podarí aspoň čiastočne priblížiť sa k tomu, čo si vytýčila.

Béla Bugár, šéf Mosta-Híd:
Čo odznelo, tomu nemám čo vyčítať. Prezidentka sa nevyhla oblastiam, v ktorých sa nám darí. Veď Slovensko nie je čiernou dierou Európy. Máme byť na čo hrdí a máme o tom hovoriť na rôznych fórach. želám je, aby až do konca volebného obdobia dokázala ostať nadstraníckou hlavou štátu a byť tak prezidentkou naozaj každého občana nášho štátu. Aj príslušníkov menšín. Splniť čo najviac toho, čo Slovensku vo svojom dnešnom inauguračnom prejave sľúbila.

Richard Raši, podpredseda vlády za Smer:
Želám Vám veľa dobrých rozhodnutí v prospech Slovenska a nás všetkých, ktorí v tejto krásnej krajine žijeme. Aby ste ani na chvíľu nezabudli, že reprezentujete všetkých občanov Slovenska.

Strana SaS:
Držíme jej palce pri výkone prezidentského mandátu a očakávame, že v zlomových chvíľach nesklame občanov.

01 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 02 - Modified: 2024-04-11 12:03:33 - Feat.: - Title: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam 03 - Modified: 2024-04-02 08:26:29 - Feat.: - Title: Na Zuzanu Fialovú sa spustila po Tarabovom príspevku lavína hejtu. Herečku si zastala aj prezidentka 04 - Modified: 2024-03-20 21:44:57 - Feat.: - Title: "Žiaden prezident nezlacní potraviny." Čaputová vyzýva Slovákov k voľbám 05 - Modified: 2024-03-20 12:08:10 - Feat.: - Title: Prezidentka vystúpi pred prvým kolom s mimoriadnym príhovorom v RTVS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 09:23