StoryEditor

Hlina kritizuje Matoviča za jeho krok: Pripomína mi predavača hrncov

10.06.2019, 13:30
Autor:
lmlmTASRTASR
Šéf KDH Alojz Hlina nepovažuje platformu OĽaNO Odvážne za dobrý nápad.

Šéf KDH Alojz Hlina kritizoval na sociálnej sieti šéfa OĽaNO Igora Matoviča. Dôvodom je založenie jeho platformy Odvážne, hnutie obyčajných kresťanov. 

OĽaNO tak chce zabojovať o kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským politickým stranám, a preto ich nevolia. Hlina sa pýta, čo týmto pokusom Matovič myslí.

"Nie je to dobrý nápad"

"Už tu bol jeden pokus o to, kto je autentickejší kresťan. Teraz tu, zdá sa, budú "obyčajní" kresťania. Akí ešte prídu? Umiernení? Neobyčajní? Najkresťanskejší? Začína v tom byť chaos. Nemyslíte? Pýtam sa, aký je to vlastne kresťan bez prívlastkov?" napísal Hlina. 


Hlina vyzval ľudí, aby nenechali nikoho, aby ich škatuľkoval, kto je akým kresťanom.

Povedal, že platformu OĽaNO nepovažuje za dobrý nápad. "Viera je dar. Pre mňa osobne je jej prežívanie dosť intímna záležitosť. V kresťanskom prostredí som bol vychovaný od útleho veku a z toho čo som v kostole počul, by mal byť kresťan rovný, férový, spravodlivý človek s veľkým srdcom plným lásky a pochopenia. Človek riadiaci sa svätým písmom. Človek, ktorý má dar viery. Viery, v ktorej verí v spasiteľa Ježiša Krista. Nie, nepovažujem za dobrý nápad platformu Oľano," pokračuje šéf KDH.

Predavači hrncov

Hlina tvrdí, že mu Matovičova platforma pripomína k predavačovi hrncov. "Keď zacítia potenciál predaja na trhu, okamžite vyrazia. Potenciál trhu, v ktorom je potrebné nazvážať potenciálnych kupujúcich do kulturáku, využiť ich sklamanie, samotu, dať im na obed kačacie stehno a potom si nechať od nich podpísať dlžný úpis vo forme svojho hlasu.

Hlina uznáva, že je demokracia a každý má právo si založiť stranu či platformu. Upozorňuje však, že k demokracii patrí aj zodpovednosť.

Na otázku HNonline, či sa neobáva, že Matovič bude brať KDH voličov Hlina reaguje, že situáciu budú vyhodnocovať.

Matovič hovorí o podpore kresťanov

Matovič na brífingu povedal, že chcú dať ponuku kresťanom, ktorí nedokážu voliť existujúce kresťanské strany a nedôverujú im. "Úloha kresťanov v politike nie je prikazovať, zakazovať a kázať o morálke," podotkol Matovič.

Líder OĽaNO hovorí, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. "Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak tie voľby opäť prehráme."  

Podľa Matoviča je čas zabojovať o očistu kresťanskej politiky. "Kresťanské strany zavesili sociálne cítenie na klinec, voliči sa v nich sklamali," dodal. 

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 03 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 04 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy 05 - Modified: 2024-04-12 12:35:05 - Feat.: - Title: KDH podporí odvolávanie Dolinkovej, ak sa potvrdia problémy s plánom obnovy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:31