StoryEditor

Odíde Remišová z OĽaNO? Kiska by sa nemal správať ako zbabelec, hovorí Matovič

10.06.2019, 13:05
Autor:
mahomahoTASRTASR
Igor Matovič si myslí, že polročné "naťahovanie a vajatanie", či Veronika Remišová z OĽaNO odíde alebo nie, treba už rozseknúť.

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v pondelok na tlačovej konferencii predstavil novú platformu Odvážne, hnutie obyčajných kresťanov.

Po jeho boku stáli viacerí poslanci OĽaNO s výnimkou predsedníčky poslaneckého klubu Veroniky Remišovej, ktorej meno sa už niekoľko týždňov spája s možným odchodom do novej strany Andreja Kisku.

Matovič vyhlásil, že čakanie na rozhodnutie Remišovej už začína byť zraňujúce.

​Ponuku prísť na tlačovú konferenciu k predstaveniu nového projektu podľa Matoviča dostali všetci poslanci. "Kto chcel, ten prišiel a kto to necítil alebo mal iné povinnosti, tak neprišiel," dodal.  

Na novom hnutí sa nebude zúčastňovať

Remišová rešpektuje rozhodnutie o založení ďalšieho hnutia Igora Matoviča, ale nebude sa na ňom zúčastňovať. "Ja som išla do politiky, aby som bojovala za to, aby spravodlivosť, vrátane sociálnej spravodlivosti, platila pre každého rovnako, bez ohľadu na to, či sa považuje za kresťana alebo nie," hovorí.

Tomuto poslaniu podľa svojich slov ostáva verná a aj naďalej bude bojovať proti korupcii.

Remišová tvrdí, že Slovensko potrebuje, aby sa hľadalo, čo ľudí spája a nie to, čo rozdeľuje. "Deliacou čiarou by nemalo byť to, či sa niekto považuje za kresťana, obyčajného kresťana alebo v Boha neverí," povedala predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO.

"Čo sa týka OĽaNO, nie som jeho členom, no vždy som sa snažila, aby OĽaNO bolo skutočným hnutím, pracovalo s ľuďmi v regiónoch a dokázalo presadiť opatrenia, ktoré ľudia na Slovensku potrebujú," tvrdí Remišová 

Boli by radi, keby zostala

Matovič by bol rád, ak by jeho stranícka kolegyňa zostala aj naďalej v hnutí. Myslí si však, že polročné "naťahovanie a vajatanie", či z OĽaNO odíde alebo nie, treba už rozseknúť. 

"My ju máme radi a boli by sme radi, keby Veronika zostala u nás a nepodľahla pokušeniu ísť k Andrejovi Kiskovi," povedal šéf OĽaNO.

Minulý týždeň bolo podľa jeho slov stretnutie 30 ľudí z hnutia a Remišová bola jeho súčasťou. "Povedala, že stále sa nejako rozhoduje," skonštatoval Matovič.

"Treba to rozseknúť"

Líder OĽaNO je presvedčený o tom, že dosluhujúci prezident Kiska urobí všetko pre to, aby Remišovú do svojej strany získal.

"My ju nechávame sa slobodne rozhodnúť a vyjadriť sa. Boli by sme radi, aby sa Kiska správal ako chlap a nie ako zbabelec. Treba to rozseknúť. Už to aj jej najbližším ľuďom vadí, už je to zraňujúce," uviedol s tým, že poslanec parlamentu Gábor Grendel ponuku od Kisku odmietol a bude kandidovať na kandidátke OĽaNO.

Remišová si nemyslí, že kritiku toho, čo nefunguje, by mal niekto považovať za zraňujúcu. "Ja som vždy bola otvorená a úprimná a snažila som sa konštruktívne posúvať veci dopredu. S kolegami v poslaneckom klube sa teraz pripravujeme na júnovú schôdzu parlamentu, nikto nič podobné nespomínal a normálne pracujeme," uviedla poslankyňa.

Matovič tvrdí, že o úmysle založiť platformu pre kresťanov informoval prezidenta 20. marca tohto roka "On mi vtedy povedal, že čokoľvek bude robiť v svojej strane, tak to bude až 17. júna. Dovtedy nepovie ani jediné slovo. Hovoril som mu, akú politiku budeme robiť, akých ľudí chceme do politiky pritiahnuť, potom sa začali diať veci zo strany Andreja Kisku," dodal. 

Vstup do novej strany Andreja Kisku zatiaľ oficiálne oznámili organizátor protestov Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký a primátor Hlohovca Miroslav Kollár. 

Podľa informácií HN zvažuje spoluprácu s prezidentom aj bratislavský župan Juraj Droba.

Andrej Kiska by mal svoju stranu predstaviť v pondelok 17. júna, predtým v sobotu prebehne inaugurácia novej prezidentky Zuzany Čaputovej.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 12:55