StoryEditor

Matovič predstavil nový projekt. Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne, tvrdí líder OĽaNO

10.06.2019, 10:25
Autor:
TASRTASRmahomaho
Igor Matovič hovorí, že nová platforma nie je útokom voči KDH alebo iným kresťanským stranám.

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič predstavil platformu Odvážne, hnutie obyčajných kresťanov. 

OĽaNO tak chce zabojovať o kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským politickým stranám, a preto ich nevolia. Matovič informoval o tom, že pre novú platformu ponúkajú polovicu miest na kandidátke OĽaNO i polovicu svojich peňazí.

"Dodnes naše hnutie stálo na jednej nohe – Obyčajní ľudia, protikorupčné hnutie. Po dnešnom dni sme sa rozhodli postaviť sa na druhú nohu, na Odvážne, hnutie obyčajných kresťanov," povedal Matovič.

Deklaruje, že to nič nemení na hodnotách OĽaNO ani presvedčení, že je potrebné na Slovensku "vykoreniť" korupciu.

Matovič uviedol, že nový projekt nie je útokom voči KDH alebo iným kresťanským stranám. "Toto nie je niečo, čo sme si rýchlo vymysleli, je to dlhodobý plán," dodal. 

"Malo by nám záležať na tom, že tu je veľa ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov, ale nemajú zastúpenie," hovorí. 

Priblížil, že chcú dať ponuku kresťanom, ktorí nedokážu voliť existujúce kresťanské strany a nedôverujú im. "Úloha kresťanov v politike nie je prikazovať, zakazovať a kázať o morálke," podotkol Matovič.

Líder OĽaNO hovorí, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. "Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak tie voľby opäť prehráme."  

Podľa Matoviča je čas zabojovať o očistu kresťanskej politiky. "Kresťanské strany zavesili sociálne cítenie na klinec, voliči sa v nich sklamali," dodal. 

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 04 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili 05 - Modified: 2024-03-20 16:00:00 - Feat.: - Title: Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:58