StoryEditor

Pellegrini o situácii v Smere: Sme v dobrej kondícii. Som rád, že Fico spúšťa diskusiu

09.06.2019, 12:38
Autor:
TASRTASRredred
Premiér Peter Pellegrini povedal, že je potrebné v Smere diskutovať o politickom programe.

Strana Smer-SD je v dobrej kondícii, za prioritu považuje premiér Peter Pellegrini diskusiu o politickom programe a budúcnosti sociálnej demokracie. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii na TA3 V politike.

Strana je v dobrej kondícii

"Strana je v dobrej kondícii," deklaroval Pellegrini. Ocenil, že predseda strany Smer-SD Robert Fico otvoril diskusiu o budúcnosti strany po svojom návrate zo zahraničia. Opätovne zdôraznil, že prvoradý je pre neho prospech ľudí a občanov Slovenska.

Najskôr podľa neho treba diskutovať o politickom programe. "Ak budem môcť sociálnej demokracii pre 21. storočie byť nápomocný, veľmi rád urobím všetko pre to, aby to bol úspešný projekt," povedal. Ak by sa však uberal iným smerom, škodiť mu nechce.

Prioritou je pre neho, aby sociálna demokracia na Slovensku prežila, pretože ju Slovensko potrebuje. "Budem rád, ak sa budem môcť akýmkoľvek spôsobom na jej pokračovaní podieľať," dodal. Premiér zopakoval, že ak bude môcť byť sociálnej demokracii nápomocný, tak urobí všeto preto, aby to bol úspešný projekt. 

Ak by to malo ísť inak a škodil by som projektu, tak som povedal, že škodiť nebudem. To je férové," dodal Pellegrini. 

O návšteve v Rusku

V súvislosti so svojom návštevou v Rusku povedal, že bol pozvaný aj na Medzinárodné ekonomické fórum v Petrohrade. Skonštatoval, že nerobí nič, čím by spochybnil zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska.

S ruskými lídrami sa podľa jeho slov mali o čom rozprávať a prebrali dôležité témy, napríklad projekty Nord Stream 2 či širokorozchodnú železnicu, ale aj k sankcie voči Rusku. Tie Slovensko podľa jeho slov rešpektuje a nebude ich vetovať.

Na adresu zákona, ktorý by legitimizoval okupáciu Československa, povedal, že je to individuálna aktivita jedného opozičného poslanca. Zdôraznil, že nikto nechce okupáciu legitimizovať.

01 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 04 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:52