StoryEditor

Pokiaľ nebude eskalovať konflikt medzi Pellegrinim a Ficom, sociálne opatrenia schválime v júni, vyhlásil Danko

09.06.2019, 11:38
Autor:
lmlmTASRTASR
Šéf SNS chce zrušiť na najbližšej schôdzi koncesionárske poplatky pre dôchodcov.

Šéf SNS a parlamentu Andrej Danko tvrdí, že sociálne opatrenia, s ktorými prichádza, majú byť schválené na júnovej schôdzi parlamentu.

Danko v relácii na TA3 V politike povedal, že pokiaľ nebude eskalovať konflikt medzi šéfom Smeru Robertom Ficom a premiérom Petrom Pellegrini, tak zákony prejdú a nadobudnú platnosť od 1. januára 2020.

Reakcia na napätie v Smere

​"Ja nebudem riešiť ich vnútorné veci, pre mna je dôležité, že parlament schvaľuje zákony.Nech si vo vnútri strany Fico s Pellegrinim riešia svoje problémy, ale nemôže to ovplyvňovať chod parlamentu, lebo potom tu bola otázka rekonštrukcie vlády či predčasných volieb. Ale verím, že si to medzi sebou vysvetlia," povedal Danko.

Šéf SNS chce zrušiť na najbližšej schôdzi koncesionárske poplatky pre dôchodcov. Medzi balíčkom opatrení sú aj návrhy SNS na zníženie dane z príjmu právnických osôb, či zavedenie nižšej dane z pridanej hodnoty pre vybrané druhy potravín.

V súvislosti s odkazom opozičných strán, že v budúcnosti s SNS do koalície nepôjdu, reagoval tým, že išiel do vlády so svojou víziou - "aby sme politiku robili pre ľudí".

Spomenul rekreačné poukazy či otvorenie tém ako zvýšenie minimálnych dôchodkov a trináste platy pre vojakov.

"Mňa zaujíma, aby som v tomto hádaní presadzoval veci, ktoré ľuďom pomôžu," povedal s tým, že balíček sociálnych opatrení by mal prejsť, ak bude vládať fungovať a nebude eskalovať konflikt Fica s Pellegrinim.

"Ja nemôžem plošne znížiť dane na 15 percent, pretože nevládnem sám," zdôraznil s tým, že ho nikto nepočúva, napríklad ani v otázke vyvlastňovania pozemkov pri stavbe diaľnic a podobne. Kritizoval tiež fotenie plesní v nemocniciach či zákony v súvislosti s verejným obstarávaním.

Kritika na Globsec

Danko v relácii kritizoval aj konferenciu Globsec, ktorá prebiehala na Slovensku. Dankovi sa nepáči, že minister zahraničných vecí dáva státisíce eur na túto konferenciu.

"Ja som dosť podráždený na Globsec. Treba si nahlas povedať, že často títo ľudia vytvárajú rôzne hmly. Globsec si to má financovať zo svojich zdrojov a nemá mu Lajčák dávať státisíce eur každý rok. Globsec je súkromná firma, ktorú majú financovať tí páni, ktorí tam chcú mudrovať," kritizoval Danko. 

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:24