StoryEditor

Prvé potvrdené mená v Kiskovej strane. K prezidentovi idú organizátor protestov aj známy starosta

06.06.2019, 12:36
Autor:
mahomaho
K strane Andreja Kisku sa pripojí starosta, ktorý sa do povedomia verejnosti zapísal najmä integráciou Rómov do spoločnosti.

Do novej strany Andreja Kiska vstupujú zakladateľ iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga a starosta obce Spišský Hrhov Vladimír Ledecký.

"Stretli sme sa, povedal som mu, aká je moja predstava o krajine, politike, aj našej prípadnej spolupráci. Prezident mi povedal, že sa s tým stotožňuje. Tým pádom som to mohol oznámiť ľuďom z iniciatívy," potvrdil Šeliga v rozhovore pre Denník N. 

Šeliga v nedeľu oznámil, že sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v iniciatíve, kde pôsobil aj ako hovorca. Jeho funkciu preberie Eva Lavríková. 

"Ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko som skončil preto, že sme vždy mali medzi sebou vnútornú dohodu, ktorá hovorila o tom, že ak ktokoľvek začne aktívne premýšľať o väčšom politickom angažovaní sa, tak sa z iniciatívy stiahne," povedal Šeliga pre HN o svojom konci v iniciatíve.

Starosta založil obecnú firmu

​Šeliga už v minulosti viackrát potvrdil, že sa s Andrejom Kiskom rozprával o politike. 

Ku Kiskovej strane sa pridáva aj starosta obce Spišský Hrhov Vladimír Ledecký. Oznámil to na sociálnej sieti.  

Ledecký je v obci starostom už 21 rokov. Do povedomia verejnosti sa zapísal hlavne integráciou Rómov do spoločnosti. Založil obecnú firmu, v ktorej sú väčšinovými zamestnancami Rómovia.

Konkrétne informácie oznámi po inaugurácii

Prezident oznámil založenie strany začiatkom apríla. Zdôraznil však, že na ďalšie informácie a konkrétne mená potrebuje čas.

Podrobnosti by mal oznámiť 17. júna, čo je v pondelok, predtým v sobotu prebehne inaugurácia novej prezidentky Zuzany Čaputovej.

Kiska tvrdí, že svoju novú stranu bude financovať zo začiatku sám, potom sa rozhodne, čo bude ďalej. 

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 03 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 04 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 05 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:10