StoryEditor

Vraždu Kuciaka si mal objednať Rus, povedal Marček policajtom

05.06.2019, 20:23
Autor:
lmlmTASRTASR
Miroslav Marček povedal policajtom, že cieľom vraždy mal byť nepohodlný novinár, ktorý prekážal rusky hovoriacemu mužovi.

Objednávka na vraždu novinára Jána Kuciaka mala prísť od cudzinca. Podľa zdrojov televízie JOJ to povedal jeden z obvinených z vraždy Miroslav Marček na výsluchu policajtom 11. apríla.

Marček povedal policajtom, že cieľom vraždy mal byť nepohodlný novinár, ktorý prekážal rusky hovoriacemu mužovi. "Zoltán Andruskó sa vyjadril, že tá objednávka je pre nejakého jeho známeho, Rusa, ktorý hovorí slabo po slovensky. Spomínal, že ten pán je novinár, a že píše nejaké veci, čo sa niekomu nepáčia. Aké a ohľadom čoho, to neviem," povedal Marček na výsluchu.

​Andruskó bol prvým z obvinených, ktorý spolupracoval s políciou a vypovedal, že vraždu si mal objednať Marian Kočner. Marček ďalej vypovedal, že o Kuciakovi si informácie nezisťoval. 

"Nie. Vedel som, že sa volá Kuciak, ale Andruskó mi povedal, že to nie je jeho pravé meno. Preto som si to meno nevyhľadal," povedal na polícii vo výpovedi Marček.

Podľa pôvodných správ mal vraždu vykonať Tomáš Szabó, Marček sa však v apríli, vyše roka po vražde priznal, že strieľal on. Bývalý vojak Marček bol dovtedy považovaný za šoféra, ktorý Szabóa na miesto činu priviezol.

Marčeka vypočúvali takmer šesť hodín, na výsluchu boli prítomní aj obhajcovia ďalších obvinených v tomto prípade.

​Advokáti sa k priebehu výsluchu vyjadrovať nechceli. Obhajca Mariana Kočnera Marek Para iba potvrdil, že jeho klient aj naďalej trvá na svojej nevine.

„Ja som ešte stále nebol v spise a nemám vedomosť o tom, či dnešný úkon bol vyžiadaný obvineným, alebo ho pán prokurátor alebo vyšetrovateľ nariadil sám zo svojej iniciatívy. K obsahu tohto výsluchu sa nebudem vyjadrovať, pretože už som sám pred časom napadol úniky zo spisu a nepovažujem za produktívne takto čiastkovať jednotlivé dôkazy a podsúvať ich bez súvislostí. Nebudem sa vyjadrovať aj preto, že ešte budú prebiehať ďalšie úkony,“ uviedol Para.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:17