StoryEditor

Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo. Zranené je aj 15-ročné dievča

31.05.2019, 15:43
Autor:
TASRTASR
Ošetrené boli tri osoby, jeden zranený je v kritickom stave.

Na Obchodnej ulici v Bratislave sa v piatok strieľalo.

Polícia popoludní dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vyhrážal sa okoloidúcim ľudom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň," priblížila polícia.

Postrelený muž sa podľa nej sám bodol do brucha. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

Zranené dievča

Zároveň priznala, že pri zákroku bola zranená nezúčastnená osoba. Polícia neskôr potvrdila, že ide o 15-ročné dievča, ktoré bolo prevezené do nemocnice. Nachádza sa mimo ohrozenia života.

"Jeho zranenie je ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR," podotkla polícia.

Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, je predmetom vyšetrovania. Tento prípad podľa polície nebol terorizmom.

Podľa Alexandry, svedkyne z miesta činu, išlo o streľbu pri policajnom zásahu. Na ulici mal byť podľa jej slov vysoký muž v tmavom oblečení s bielou taškou a nožom v ruke.

"Policajti chceli muža zastaviť. Muž s nožom v ruke kričal, že ich zabije. Policajti ho niekoľkokrát upozornili, no on stále kráčal a kričal, že ich zabije," povedala s tým, že počula niekoľko výstrelov.

"V súvislosti s piatkovým incidentom bratislavská mestská polícia poskytne Policajnému zboru SR plnú súčinnosť a v prípade potreby aj výstup z kamerového systému," uviedol pre TASR hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Začalo to na Ministerstvom financií

Incident sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy. "Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy.

Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí, o čom sa priamo v nemocnici presvedčili aj minister financií Ladislav Kamenický a prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová," uviedla Skokanová.

Ošetrili tri osoby

V súvislosti s piatkovou streľbou na Obchodnej ulici v Bratislave ošetrila záchranná zdravotná služba tri osoby, vrátane neplnoletého dievčaťa. K jeho zdravotnému stavu sa vzhľadom na jeho vek nemôže vyjadrovať.

"Jeden z mužov je v kritickom stave a v umelom spánku, druhý zranený muž bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí," povedala pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:43