Hokejisti Slovana sa v poslednom zápase sezóny rozlúčili s piatou sezónou v KHL víťazstvom 7:5 nad Medveščakom Záhreb.TASR
StoryEditor

Bratislavskí poslanci dali Slovanu ultimátum, do mesiaca musí splatiť dlhy

30.05.2019, 19:31
Autor:
TASRTASR
Ak do 30. júna Slovan nesplatí dlhy voči Bratislave, primátora Matúš Vallo bude rokovať o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv.

Hokejový klub HC Slovan Bratislava má mesiac na to, aby zaplatil hlavnému mestu svoj dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý už presiahol milión eur.

​Vo štvrtok sa na tom zhodli bratislavskí mestskí poslanci. Primátora Bratislavy Matúša Valla požiadali, aby rokoval o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv s HC Slovan, ak do 30. júna nedôjde k splateniu všetkých dlhov voči mestu Bratislava.

Vallo má na žiadosť mestského zastupiteľstva zároveň rokovať s HC Slovan (mládež) o splatení dlhu vo výške 135 916 eur do konca augusta a aj o tom, aby táto časť klubu realizovala platby za prenájom ľadových plôch vopred.

​Uznesenie, ktoré našlo podporu v zastupiteľstve, navrhol viceprimátor Juraj Káčer. Pre TASR uviedol, že tak spravil aj po dohode s ďalšími mestskými poslancami.

Záväzkov už bolo niekoľko

"Tento návrh jasne zaväzuje primátora, aby v prípade, ak HC Slovan Bratislava (muži) nevyplatí dlh do konca júna, aby mu vypovedal všetky zmluvy, ktoré sa týkajú štadióna Ondreja Nepelu. Rovnako sme primátora zaviazali aj k tomu, aby rokoval s HC Slovan (mládež) o dlhu, ktorý v súčasnosti má, aby sme ho nezablokovali a mohol si predĺžiť zmluvu a dostať sa na ľad," vysvetlil Káčer.

​Viceprimátor tvrdí, že už bolo niekoľko záväzkov zo strany hokejového klubu a rôznych jeho investorov, nakoniec sa však nepotvrdili. "Bohužiaľ, mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) začína byť v druhotnej platobnej neschopnosti. Dlhy, ktoré má STaRZ voči dodávateľom, naberajú obrovské rozmery. My už toto nevieme ťahať ďalej. Slovan mnohokrát hovorí, že platí veľa za nájom na štadióne. Lenže keď neplatíte nič, je úplne jedno, akú máte zmluvu," skonštatoval Káčer.

Ak nezaplatí, mesto vypovie zmluvu

Primátor Vallo v utorok uviedol, že ak HC Slovan Bratislava nezaplatí hlavnému mestu svoj dlh za prenájom zimného štadióna, 1. júla s ním mesto vypovie zmluvu. Ako podotkol, samospráva nebude ustupovať, no v prípade mládeže Slovana si však vie predstaviť istú dohodu.

"Platí to, čo sme povedali. Ak Slovan nevyrovná svoje podlžnosti, nebude môcť na štadióne hrať. Sme ochotní rokovať, ale dozvie sa len to, čo sme mu už povedali na predchádzajúcich stretnutiach," povedal primátor.

Mesto už pripravuje alternatívy na využitie priestorov štadióna na iné kultúrne a športové podujatia pre prípad, že Slovan na štadióne skončí.

"Toto je nová situácia"

HC Slovan Bratislava dlhuje za nájomné, služby spojené s nájmom, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii STaRZ. Hokejový klub koncom apríla informoval, že podpísal zmluvu s novým strategickým zahraničným partnerom a začne konsolidovať svoje dlhy.

Zároveň deklaroval, že dlh za nájom štadióna uhradí do konca júna a dohodne sa na podmienkach užívania arény v ďalšej sezóne.

V pondelok však člen predstavenstva HC Slovan Juraj Široký mladší oznámil, že investor nevyšiel. Široký ml. priznal, že dlhy existujú a budú sa s nimi musieť "popasovať". "S mestom budeme rokovať. Toto je nová situácia," skonštatoval s tým, že by boli najradšej, ak by Slovan hral naďalej na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

01 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 02 - Modified: 2024-03-12 15:23:40 - Feat.: - Title: Dohoda s Orlenom bola predo dvermi, nakoniec je všetko inak. Štadión Slovana však môže mať čoskoro nový názov 03 - Modified: 2024-03-02 14:29:34 - Feat.: - Title: Halák neposilní Slovan. Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v kabíne, povedal slovenský brankár 04 - Modified: 2024-02-16 14:47:18 - Feat.: - Title: Lašák vidí pri návrate Haláka na Slovensko veľký otáznik. Vyjadril sa aj k jeho šanci v reprezentácii 05 - Modified: 2024-02-16 06:50:55 - Feat.: - Title: Slovan ohlásil prestupovú bombu. Predbežne sa dohodol s Jaroslavom Halákom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:40