TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Baška viní končiacu europoslankyňu Smeru. Ide o jej nenaplnené ambície, tvrdí

29.05.2019, 14:45
Autor:
TASRTASR
Smer podľa Jaroslava Bašku nikdy nebránil svojim členom vyjadrovať sa k aktuálnej politickej situácii na Slovensku alebo vnútri strany.

Strana Smer-SD je jednotná a o jej budúcnosti sa bude rokovať na riadnom sneme. Uviedol to v stredu v reakcii na výzvu spolustraníkov z Košického okresu trenčiansky krajský predseda a člen predsedníctva Smeru-SD Jaroslav Baška, ktorý zároveň kategoricky odmietol slová o vzbure v strane.

Strana Smer-SD podľa Bašku nikdy nebránila svojim členom vyjadrovať sa k aktuálnej politickej situácii na Slovensku alebo vnútri strany a on ako predseda jednej z krajských organizácií vždy presadzoval otvorenú diskusiu vnútri strany a nie posielanie si odkazov cez médiá.

"Predovšetkým si myslím, že akékoľvek politické vyjadrenia by nikdy nemali byť motivované vlastnými nenaplnenými ambíciami niektorých členov strany, v tomto prípade myslím aj pani bývalú europoslankyňu, ktorá už nebola na kandidátke do Európskeho parlamentu," odkázal Baška na Moniku Smolkovú.

Popiera vzburu v strane

Trenčiansky krajský predseda jednej z vládnych strán zároveň považuje správy niektorých médií o vzbure v Smere za dezinterpretáciu.

"Nie je to pravda, v strane Smer vždy budeme diskutovať o volebnom výsledku a každý člen môže demokraticky vyjadriť svoj názor. Strana je jednotná a určite budeme o jej budúcnosti rozhodovať na riadnom sneme. Pevne verím, že sa na sneme bude riešiť okrem personálnych otázok hlavne program, ktorý reprezentuje stranu voči občanom, voličom. Za 20 rokov sa ukázalo, že strana má výsledky a že sme už trikrát zostavili vládu," zdôraznil.

Vylúčil podobnú iniciatívu v Trenčíne

Baška vylúčil, že by v Trenčianskom kraji vznikala alebo bola podobná iniciatíva. Na otázky, či by mali Robert Fico a Robert Kaliňák z čela strany odísť a či by mal Peter Pellegrini kandidovať na predsedu, neodpovedal.

Výzvu nespokojní členovia Smeru-SD zaslali predsedníctvu listom. Potvrdila to jedna z iniciátorov výzvy Monika Smolková.

"Výzva išla predsedníctvu. Je to vnútrostranícka záležitosť a očakávame, ako sa k nej vyjadrí vedenie," povedala Smolková. Iniciátori výzvy chcú mimoriadny snem, kde by situáciu riešili. Smolková sa k tomu bližšie nateraz vyjadrovať nechce. Iniciátori výzvy žiadajú mimoriadny snem strany.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:07