StoryEditor

Pellegrini o Smere: Strana musí prejsť zásadnou reformou. Nie je tu žiadna vzbura, reagujú krajskí lídri

29.05.2019, 09:55
Autor:
lmlmtasrtasr
Premiér Peter Pellegrini vyhlásil, že urobí všetko preto, aby Smer vyhral parlamentné voľby.

Premiér Peter Pellegrini dnes pred rokovaním vlády vyhlásil, že Smer musí prejsť zásadnou reformou.

Reagoval tak na udalosti z utorka, kedy niektorí členovia Smeru z východu Slovenska v liste žiadajú mimoriadny snem Smeru a odchod Roberta Fica a Roberta Kaliňáka zo svojich funkcií.

​Rozhodujúce obdobie

"Čaká nás rozhodujúce obdobie a od toho bude závisieť, kto kde bude a či niekto niekde bude," vyhlásil Pellegrini.

"Aktivitu kolegov z východu možno vnímam aj ako prejav toho, že diskusia do vnútri strany sa zatiaľ nezačala, preto možno pristúpili aj k verejnému tlaku," dodal.

Dodal, že urobí všetko preto, aby Smer vyhral parlamentné voľby. "Na to však bude potrebná zásadná reforma. Ak sa to podarí, tak sa budeme stretávať, ak sa to nepodarí, tak sa stretávať spolu už nebudeme."

Krajskí predsedovia: V strane nie je žiadna vzbura

Kritický list z východného slovenska komentovalo aj sedem krajských predsedov Smeru. Ôsmym je Richard Raši z Košického kraja, ktorý sa zatiaľ k stanovisku nevyjadril, pretože sa zúčastnil na rokovaní vlády.

Krajskí predsedovia Smeru tvrdia, že strana nikdy nebránila svojim členom vyjadrovať sa k aktuálnej politickej situácii na Slovensku alebo vo vnútri strany.

"Predovšetkým si myslíme, že akékoľvek politické vyjadrenia by nikdy nemali byť motivované vlastnými nenaplnenými ambíciami niektorých členov strany. Ako krajskí predsedovia strany SMER-SD chceme kategoricky poprieť dezinterpretáciu niektorých médií, že v strane Smer-SD sa deje vzbura," napísali v stanovisku. 

Dodávaju, že v strane bude prebiehať diskusia o volebnom výsledku. Podľa nich je strana jednotná a o budúcnosti strany budú rozhodovať na riadnom sneme.

V strane SMER-SD budeme diskutovať o volebnom výsledku a každý člen môže vyjadriť demokraticky svoj názor. Ale strana je jednotná a určite budeme o budúcnosti strany rozhodovať na riadnom sneme. "Veríme, že sa na sneme bude riešiť okrem personálnych otázok hlavne program. Za 20 rokov sme ukázali, že máme výsledky, vďaka ktorým sme trikrát zostavili vládu."

Čo bude s Blahom?

Pellegrini reagoval aj na otázku, či by mal skončiť šéf výboru pre európske záležitosti a poslanec za Smer Ľuboš Blaha. "Ak sa bude správať tak, ako doteraz, tak určite by mal skončiť." 

Na list s výzvou upozornil Denník N. Členovia z východného Slovenska v ňom vyzývajú Pellegriniho, aby kandidoval za predsedu strany. "Výzva išla predsedníctvu. Je to vnútrostranícka záležitosť a očakávame, ako sa k nej vyjadrí vedenie," povedala Smolková.

Pellegrini odmietol, že by mal stáť on za touto iniciatívou. Novinárov vyzval, aby hlavné otázky smerovali na predsedu strany Roberta Fica.

"Sústreďme sa na obsah politiky a na všetky veci spojené s iniciatívou sa skúste opýtať predsedu strany," odkázal premiér.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:18