StoryEditor

Vláda pravdepodobne končí, konanie Pellegriniho ohľadne Šefčoviča je vrcholom cynizmu, tvrdí SaS

18.05.2019, 13:04
Autor:
TASRTASR
Premiér Peter Pellegrini na rokovaní parlamentného európskeho výboru povedal, že vláda zrejme opäť do Európskej komisie nominuje Šefčoviča.

Vláda by mala pri nominácii do Európskej komisie (EK) komunikovať s opozíciou, pretože s vysokou pravdepodobnosťou pár týždňov po nominácii skončí.

Tvrdí to opozičná SaS v súvislosti s vyjadrením premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) o možnej nominácii Maroša Šefčoviča.

Vrchol cynizmu

Šefčovič sa podľa liberálov počas prezidentskej kampane spreneveril hodnotám, ktoré vyznávajú európski sociálni demokrati i slušní ľudia. Tvrdia, že jeho kampaň bola najnákladnejšia a s nízkym stupňom transparentnosti.

"Je preto vrcholom cynizmu, ak premiér Peter Pellegrini celkom vážne uvažuje, že ho súčasná vláda nominuje na post podpredsedu Európskej komisie aj v novom volebnom období,“ dodal predseda SaS Richard Sulík.

Nominácia Šefčoviča sa preto môže podľa poslanca Národnej rady (NR) SR Martina Klusa (SaS) stať problémom pre lídrov Európskej rady a najmä poslancov Európskeho parlamentu, ktorí zloženie Európskej komisie schvaľujú.

Šefčovič opäť na scéne

Premiér Pellegrini vo štvrtok na rokovaní parlamentného európskeho výboru povedal, že vláda zrejme opäť do Európskej komisie nominuje Šefčoviča.

Naznačil to podľa svojich slov aj najvyšším predstaviteľom EÚ. Dodal, že ho podporujú aj kolegovia z Vyšehradskej štvorky. Pellegrini poukázal, že Šefčovič by mohol byť jedným z najdlhšie slúžiacich eurokomisárov.

Nová Európska komisia sa bude formovať po májových eurovoľbách. V tej súčasnej pôsobí Šefčovič na pozícii podpredsedu pre energetickú úniu.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 03 - Modified: 2024-04-16 19:19:08 - Feat.: - Title: Podpredsedníčka Európskej komisie Jourová ide na turné za férovosť eurovolieb. Na Slovensku bude koncom apríla 04 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy 05 - Modified: 2024-04-16 12:56:32 - Feat.: - Title: Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:03