StoryEditor

Práce na križovatke Prievoz a na Mlynských Nivách idú podľa plánu. Dosah na dopravu sa bude znižovať

18.05.2019, 10:54
Autor:
TASRTASR
Momentálne podľa stavebníka napredujú práce v prvej etape v súlade s odsúhlaseným harmonogramom.

Práce na prestavbe mimoúrovňovej križovatky Prievoz a na stavbe podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy v Bratislave idú podľa harmonogramu.

Bez komplikácií

Pre TASR to potvrdilo hlavné mesto, ktoré neeviduje žiadne zdržanie a nemá avizované žiadne komplikácie. Tieto stavby spôsobili v Bratislave postupne od 15. februára rozsiahle dopravné obmedzenia.

"Pokiaľ ide o stavebné práce na Mlynských nivách, tam komunikujeme ešte s investorom o zmenách stavby, napríklad v súvislosti s bezpečnosťou cyklistov a usilujeme sa ešte nájsť lepšie riešenia," priblížil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

​Za celý čas od spustenia dopravných obmedzení neprišlo podľa magistrátu k väčšiemu kolapsu a MHD sa stala v kritickom úseku na Gagarinovej ulici najrýchlejším spôsobom dopravy. Vďaka vyhradenému pruhu výrazne skrátila svoju jazdnú dobu aj oproti obdobiu pred uzáverami.

Mesto však pripomína, že v prípade akéhokoľvek dopravného obmedzenia treba rátať so zhoršenou dopravnou situáciou. Zástupcovia samospráv, polície i investorov sa naďalej stretávajú pre priebežné vyhodnocovanie dopravných podmienok a situácie na cestách v Bratislave.

Uzávera ulice Mlynské nivy potrvá jeden rok

Uzávera ulice Mlynské nivy potrvá jeden rok. V prvom polroku pôjde o úplnú uzáveru ulice, počas druhého polroka bude ulica sprejazdnená pre MHD. "Stavby v oblasti Prístavného mosta potrvajú dva roky s tým, že práce sú rozdelené do šiestich etáp a každá ďalšia etapa bude pre dopravu využívať aj stavby, ktoré sú postavené v predchádzajúcej etape," priblížil vo februári primátor Bratislavy

Matúš Vallo s tým, že dosah na dopravu sa pri ďalších uzáverách bude postupne znižovať.

Momentálne podľa stavebníka napredujú práce v prvej etape v súlade s odsúhlaseným harmonogramom. Od Prievozu po Ketelec sa práce sústreďujú na prekládky inžinierskych sietí a na zemné práce. Realizujú sa aj menšie mostné objekty a križovatky na trase.

Developer HB Reavis, ktorý realizuje práce na revitalizácii ulice Mlynské nivy, pre TASR uviedol, že postupuje podľa plánu. "Aktuálne prebiehajú práce na podzemnom kruhovom objazde, kde v tretej fáze budujeme konštrukčnú pažiacu stenu, zasypávame jeho druhú fázu a ukončujeme prekládky všetkých sietí v okolí budúceho podjazdu. Taktiež pokračujeme v prácach na sútokovej komore na križovatke Karadžičova – Mlynské nivy a začali sme pracovať na rozšírení Svätoplukovej ulice," povedala hovorkyňa investora Martina Jamrichová. V spolupráci s magistrátom hľadajú aj potenciálne nové riešenia ulice Mlynské nivy, vďaka ktorým sa má stať moderným bulvárom v novovznikajúcej zóne Nové Nivy.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:59