StoryEditor

Stromček a Smer sa nám smejú do očí, tvrdí Matovič. Pellegrinimu a Čižnárovi posiela výzvu

15.05.2019, 14:16
Autor:
klkl
Líder Obyčajných ľudí na brífingu reagoval na medializovanú komunikáciu medzi Viktorom Stromčekom a Marianom Kočnerom.

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič tvrdí, že Viktor Stromček odišiel z pozície generálneho manažéra Smeru len preto, že bolo otázkou času, kedy budú zverejnené správy medzi ním a Marianom Kočnerom. 

"Človek, ktorý požíval maximálnu ochranu a teraz ho chcú potichu upratať, lebo sa stala malá nehoda a zverejnili sa smsky," tvrdí Matovič s tým, že Stromček bol v Smere dlhodobo kľúčovou postavou a cez ruky mu prešli milióny eur.

Matovič tiež tvrdí, že generálny manažér vládnej strany vybavoval biznis pre rôzne osoby, ako napríklad pre Bödörovcov. "Treba si povedať, kto Stromček bol. Pán Stromček bol Gabriel Palacka strany Smer-SD," skonštatoval s tým, že bol nasadený na najdrahšie projekty na Slovensku.

Ako príklad uviedol Land Rover v Nitre, kde sa podľa neho stalo viacero podvodov. "Tento človek rozhodoval v Nitre svojvoľne, kto bude stavať," dodal s tým, že hoci bolo na projekt schválených okolo 100 miliónov eur, štát investoval o 500 miliónov viac.

Stanoviskom, ktoré Smer poskytol sa strana ľuďom podľa Matoviča smeje do očí. Podľa poslanca im Stromčekova komunikácia s Kočnerom neprekáža. "Stromček a smer sa nám všetkým smejú do očí. Pre Smer nebolo dôležité, že si stromček dopisoval s mafiánom, lebo to nevybavoval pre seba," dodal.

Výzva Pellegrinimu

V tejto súvislosti poslal výzvu premiérovi Petrovi Pellegrinimu. "Od Fica neočakávam nič, ale od vás očakávam, aby ste okamžite zvolali tlačovú konferenciu a ospravedlnili sa ľuďom, aby ste oznámili, že sa zo svojej funkcie zasadíte za to, aby každé jedno euro, ktoré prešlo cez ruku tejto škodnej, bolo prešetrené a v prípade, ak bude dokázané, že má majetky vyššie, ako boli jeho oficiálne príjmy, že jeho majetky prepadnú štátu," odkázal premiérovi Matovič.

Počas tlačovej konferencie zároveň adresoval slová aj generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi. "Vyzývam v mene nášho hnutia, aby generálny prokurátor ex offo konal, aby začali preverovať všetky jeho majetky, všetky biznisy, v ktorých mal prsty," uzavrel.

Stromček vysvetľoval koniec

Stromček vo svojej funkcii podľa stanoviska, ktoré zaslal hovorca Smeru Ján Mažgút skončil plánovane a chcel tak urobiť už skôr. 

"Už v roku 2015 som oznámil, že po úspešnej realizácii najväčšieho investičného projektu v strednej Európe, odídem v roku 2018 z verejného života do súkromnej sféry," uviedol v stanovisku Viktor Stromček. 

Stromček tvrdí, že po dohode s vedením Smeru oddialil svoj odchod z politiky na obdobie po skončení a vyhodnotení prezidentských volieb. 

"A presne v duchu tohto rozhodnutia som k 30.4.2019 ukončil svoje pôsobenie na pozícii generálneho manažéra strany. Taká je skutočnosť a všetky iné dôvody, s ktorými prišli niektoré média, sú čistými špekuláciami postavenými na vode," dodal.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 04 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 05 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:46