StoryEditor

Anketa: Boj s extrémizmom nepovedieme tak, že budeme robiť Kotlebu light, tvrdí Beblavý

09.05.2019, 18:00
Autor:
mahomaho
Pozrite sa anketu, v ktorej sme sa pýtali na kroky politických strán v boji proti extrémizmu.

V spoločnosti rezonuje téma vzostupu extrémistických síl. Aké kroky by mali politické strany urobiť v boji proti extrémizmu? Dokázali by si poslanci predstaviť spoluprácu so stranou ĽSNS? Redaktor HN Pavel Knapko sa v ankete pýtal poslancov Národnej rady.

"Určite nepomôže ničím nepodložený zákaz politickej strany, ale skôr štandardný politický súboj," hovorí poslanec Smeru Erik Tomáš, ktorý uviedol, že Smer si nevie predstaviť spoluprácu s ĽSNS.  

"Len to, že poslanci tejto strany zahlasovali za náš zákon o dôchodkovom strope, neznamená, že sa tu vytvára nejaká koalícia," dodal Tomáš. 

​​Podľa poslanca SaS Jozefa Rajtára je hlavné slušné riadenie štátu. "Také, ktoré neokráda občanov. To je najlepšie, čo môžu politici robiť preto, aby potom neprišiel niekto a nepovedal, že celý systém je zlý a všetko to musíme zbúrať," tvrdí.

"Najlepší boj s extrémizmom povedieme tak, že budeme iní a ukážeme ľuďom lepšiu cestu. Nie tak, že budeme robiť Kotlebu light, nejakú ľahkú verziu," uviedol v ankete poslanec a líder Spolu Miroslav Beblavý. 

Jednou z najväčších chýb politických strán je podľa Beblavého, že keď sa im hodí, tak s kotlebovcami vychádzajú. "Tým vlastne ľuďom hovoria, že to nie je až také zlé. My hovoríme, že kotlebovci sú to veľmi zlé," povedal.  

​​Poslanec hnutia Sme rodina Peter Pčolinský hovorí, že tu máme liberálny extrémizmus, ktorý vyvoláva presný opak, extrémistické pravicové názory. "Za posledných 30 rokov tento extrémizmus vyvolal extrémne kradnutie, klamanie a podvádzanie zo strany neštandardných politikov," dodal.

"Veľmi často sa mi stáva, že ideme do dediny a miestni obyvatelia mi hovoria, že posledný z vlády, ktorý tam bol, bol Vasiľ Biľak," hovorí splnomocnenec vlády pre rómske komunity za Most-Híd Ábel Ravasz, podľa ktorého je veľkou výhodou extrémistov, že sú prítomní v regiónoch.   

Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová si nemyslí, že riešením je opatrenie, ktoré by zakázalo nejaký typ strán. "Riešením je, aby sa Slovensko posunulo dopredu, aby to nebola krajina, kde sa na štáte priživujú oligarchovia," tvrdí. 

01 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 02 - Modified: 2024-04-14 09:10:00 - Feat.: - Title: Poslancov čaká stobodový program vrátane odstrelu medveďov a odvolania Šimkovičovej. O čom budú rokovať? 03 - Modified: 2024-04-10 11:11:16 - Feat.: - Title: NIE znamená NIE. Česi schválili redefiníciu znásilnenia, pomôže obetiam trestných činov 04 - Modified: 2024-04-03 16:30:55 - Feat.: - Title: "Hrozby pre Slovensko." Poslanci sa nezhodujú, či bolo zvolanie bezpečnostnej rady opodstatnené 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Medveď v Ústave
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:56