StoryEditor

Most nepodporí prelomenie Kiskovho veta. Bugár si myslí, že zákon o štátnych symboloch bude znovu schválený

09.05.2019, 13:50
Autor:
TASRTASR
Ak poslanci prelomia prezidentovo veto, parlament bude v zrýchlenom režime prijímať úpravu Mosta, ktorá má zákaz hrania hymien zrušiť. 

Parlament bude opäť rokovať o novele zákona o štátnych symboloch, ktorou chcela SNS viac chrániť štátne symboly.

Presadila však aj zmenu, ktorá prekáža Mostu-Híd a týka sa hrania a spievania cudzej štátnej hymny. Predseda strany Béla Bugár avizoval, že ona a jeho poslanci nepodporia prelomenie prezidentovho veta.

"Ja určite aj s kolegami budeme hlasovať proti, ale tak ako aj na výbore to prešlo, predpokladám, že prezidentovo veto bude prelomené. Zákon bude asi znovu schválený. Tým pádom začneme rokovať v skrátenom legislatívnom konaní o oprave tohto návrhu," hovorí.

Skrátené legislatívne konanie je podľa Bugára možné použiť aj v prípade, keď ide o ľudské práva. "Niektorí tu umelo vyvolávajú napätie a nie je žiadúce, aby to, čo sme v slovensko-maďarských vzťahoch budovali desať rokov, bolo prepísané alebo zlé," dodal.   

Ak poslanci prelomia prezidentovo veto a zákon z dielne SNS prejde, parlament bude v zrýchlenom režime prijímať úpravu Mosta, ktorá má zákaz hrania zrušiť. 

Poslanci Most chcú do zákona v skrátenom legislatívnom konaní doplniť ustanovenie, ktorým nie je dotknuté právo fyzických a právnických osôb hrať alebo spievať štátnu hymnu iného štátu.

Novelizovaný zákon vo štvrtok opätovne odobril Výbor pre kultúru a médiá. Členovia výboru odsúhlasili zároveň i to, aby sa parlament v skrátenom legislatívnom konaní zaoberal i novelou zákona z dielne poslancov Mosta.

"Výbor prelomil veto prezidenta, predpokladám, že tak urobí aj plénum a zároveň schválime v skrátenom legislatívnom konaní novelu predloženú poslancami Mosta-Híd," skonštatoval pre TASR predseda mediálneho výboru parlamentu Dušan Jarjabek (Smer-SD). 

01 - Modified: 2024-04-25 15:16:59 - Feat.: - Title: Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 04 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 05 - Modified: 2024-04-25 15:49:53 - Feat.: - Title: Bič SNS na mimovládky: Všemocný úradník s pečaťou hanby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 02:27