StoryEditor

Som zhrozený, povedal Pellegrini, keď ju videl. Pozrite si Knihu plesní

07.05.2019, 16:45
Autor:
TASRTASRchocho
Zástupcovia študentov odovzdali premiérovi Petrovi Pellegrinimu a ministerke zdravotníctva Andrei Kalavskej Knihu plesní.

"Vysvetlite vy mne, ako je možné, že niekde v nemocnici môžu mať pleseň v rohu izby. Som povedal, ja prídem do nemocnice a nájdem takú izbu a do hodiny je riaditeľ vyhodený. Ale do hodiny. Nech je jedno, že je nominant ja neviem koho, a kamarát a bratranec, otcov, koňov, bratov syn. Pôjde na ulicu okamžite. Pretože to si môže on sám riaditeľ kúpiť v sobotu Primalex v Baumaxe a v nedeľu to môže vymaľovať a nebude tam žiadna pleseň."

​Keď toto premiér Peter Pellegriny 5. apríla prehlásil na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub, asi ešte netušil, čo tým spustí.

Študenti zbierali fotografie

Študentská rada vysokých škôl sa mu totiž rozhodla pomôcť hľadať plesne v nemocniciach a prostredníctvom sociálnych sietí zbierala fotografie, ktoré ich dokumentujú.

Napokon z toho vzišla kniha s názvom Kniha plesní, ktorú dnes zástupcovia študentov odovzdali Pellegrinimu a ministerke zdravotníctva Andrei Kalavskej.

Premiér povedal, že keď videl fotografie, ktoré od študentov dostal, zostal zhrozený.

Mnohí riaditelia sa zľakli

"Dostal som fotografie konkrétnych nemocníc. Dohodol som sa so študentmi, že mi budú posielať naďalej fotografie nielen zo štátnych nemocníc, ale aj z mestských či súkromných," povedal premiér.

Zároveň si myslí, že touto aktivitou spôsobili, že sa mnohí riaditelia zľakli a začali situáciu riešiť. Potvrdil, že má informácie o tom, že v niektorých nemocniciach sa už začali drobné stavebné práce.

"Ak tento stav nebude odstránený, budú padať hlavy. Najradšej by som si želal, aby sme nemuseli odvolať nikoho. Tento stav by mali odstrániť v čo najkratšom čase," povedal s tým, že už v priebehu budúceho týždňa počas výjazdových rokovaní vlády pôjde s ministerkou Kalavskou do nemocníc.

Pozrite si fotografie zo slovenských nemocníc v Knihe plesní:

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:55