StoryEditor

Radšej by som hovoril o dokončených diaľniciach či tuneli Višňové, reagoval Kiska na Pellegriniho kritiku

07.05.2019, 11:02
Autor:
lmlmTASRTASR
Prezident tvrdí, že by radšej odpovedal na otázky o úspechoch Slovenska a nie na tie ohľadne vraždy novinára a jeho snúbenice, Vadalu či Kočnera a ich prepojenia na najvyššie politické kruhy.

Prezident Andrej Kiska pri vymenovaní nového ministra financií Ladislava Kamenického nepriamo reagoval aj na kritiku zo strany premiéra Petra Pellegriniho, ktorý mu vyčítal vyjadrenia v rozhovore pre nemecký denník Die Welt.

"Verte mi, že by som ako prezident pre zahraničné médiá podstatne radšej hovoril o tom, ako sme pohli s výstavbou diaľnic. Ako sme dokončili tunel Višňové, ako sme dokázali dokončiť po toľkých rokoch a toľkých obrovských navyšovaniach jadrovú elektráreň Mochovce, ako sme postavili konečne jednu super modernú nemocnicu," reagoval Kiska v Prezidentskom paláci.

​Tvrdí, že by radšej odpovedal na tieto otázky a nie na tie ohľadne vraždy novinára a jeho snúbenice, Vadalu či Kočnera a ich prepojenia na najvyššie politické kruhy.

Pellegrini na to reagoval slovami, že je to úplne v poriadku a patrí to k štandardnej politickej kultúre. "Ja som pokritizoval včera pána prezidenta a je normálne, že pán prezident potreboval trochu pokritizovať nás. Akurát je lepšie, keď si to povieme doma zoči-voči, ako keď potom rozprávame krížom-krážom po svetových médiách, to Slovenskej republike škodí viac," povedal premiér v Prezidentskom paláci. 

Pellegrini včera vyzval Kisku, aby prestal poškodzovať dobré meno Slovenska. Vyjadrenia Kisku vníma premiér ako smutný príklad toho, keď prezident rezignuje na záujem o dôstojnú reprezentáciu krajiny a uprednostní svoj vlastný politický projekt.

"Musím s plnou vážnosťou a s ľútosťou skonštatovať, že vyjadrenie prezidenta SR pre denník Die Welt sú naozaj veľmi smutným príkladom toho, keď prezident rezignuje na záujem o dôstojnú reprezentáciu krajiny a, naopak, uprednostní svoj vlastný politický projekt spojený so založením novej strany," povedal Pellegrini s tým, že Slovensko sa teší dobrému zahraničnopolitickému renomé.

​Kritizoval, že Kiska tak na medzinárodnej úrovni pokračuje v rétorike o štáte, v ktorom vládne mafia. Podotkol, že silu demokracie v krajine určuje aj práca polície. Argumentoval tým, že sa policajným zložkám a prokuratúre podarilo zadržať páchateľov aj objednávateľov vraždy novinára Jána Kuciaka do roka od vraždy.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:47