StoryEditor

Flašík navštívil Kočnera vo väzení. Na vraždu Kuciaka sa ho nepýtal

06.05.2019, 09:56
Autor:
TASRTASRlmlm
Dôvodom návštevy Fedora Flašíka bol dokumentárny film, ktorý pripravuje režisérka Zuzana Piussi.

Marketér Fedor Flašík navštívil vo väzení v Leopoldove podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Informáciu priniesol denník Nový Čas.

Dôvodom jeho návštevy bol dokumentárny film, ktorý pripravuje režisérka Zuzana Piussi.

Na vraždu sa Kočnera nepýtal

Flašík mal získať od Kočnera vyjadrenia do dokumentu. Flašík je dlhodobo priateľom podnikateľa, poznajú sa už od 90. rokov. "Bol som si zabezpečiť autorské práva na celovečerný film a pomôcť pri tvorbe dokumentu Ukradnutý štát," vysvetľuje Flašík.

V dokumente majú byť popísané rôzne prepojenia zločineckých a záujmových skupín na predstaviteľov politickej moci. Premiéra má byť 9. októbra.

Flašík povedal, že stretnutie s Kočnerom prebehlo rýchlo, na vraždu sa ho podľa denníka nepýtal.

"Tieto témy sme vôbec nerozoberali. Mal dobrú náladu. Povedali sme si ahoj - ahoj a potom sme sa bavili o právach na film a o dokumente," vysvetlil marketér.

"Prečo by mi podával motáky"

Pre denník odpovedal aj na to, či sa mu Kočner snažil podstrčiť motáky. "Prečo by mi podával motáky. To tvrdia, že ich posielal, ale podľa mňa to sú hlúposti. On bol za sklom tak ako pri každej inej návšteve. Celý čas je tam zástupca Špecializovaného trestného súdu," hovorí Flašík.

Podnikateľa Kočnera nedávno obvinili z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica. Jeho likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu. Voči obvineniu podal Para na ÚŠP sťažnosť.

Koncom marca Kočnera spolu s ďalším z obvinených v prípade vraždy Kuciaka Tomáša Szabóa obvinili aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

​Senát Najvyššieho súdu (NS) SR 16. apríla zase zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý zamietol rozšírenie väzby Kočnera o tzv. útekovú väzbu.

Sťažnosť podnikateľa voči rozšíreniu väzby zamietol ako nedôvodnú. Kočner je momentálne väzobne stíhaný pre kauzu tzv. televíznych zmeniek. Obžaloba na Kočnera a bývalého riaditeľa televízie Markíza a exministra hospodárstva Pavla Ruska už bola zo strany ÚŠP medzičasom podaná na ŠTS. Mal by sa ňou zaoberať v budúcnosti senát tohto súdu - pracovisko Banská Bystrica.

ŠTS začiatkom apríla rozhodol, že Marian Kočner ostáva v sprísnenej tzv. kolúznej väzbe. Sťažnosť voči rozhodnutiu súdu vtedy podal ako dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, tak aj obhajca podnikateľa Marek Para.

01 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok 02 - Modified: 2023-10-02 09:21:14 - Feat.: - Title: Myslel som, že návrat Fica ľudia nedovolia, hovorí otec zavraždeného novinára Kuciaka 03 - Modified: 2023-05-17 17:33:28 - Feat.: - Title: Advokát Kamenec: Prokurátori pri doživotí pre Kočnera tvrdia, že je nebezpečný pre spoločnosť 04 - Modified: 2023-03-17 09:08:31 - Feat.: - Title: Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov pokračuje výsluchmi. Predvolaní boli štyria svedkovia 05 - Modified: 2023-02-21 09:44:12 - Feat.: - Title: Päť rokov od vraždy: Politici nenaplnili očakávania, ale jedna vec sa predsa len splnila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:12