Richard Sulík a Andrej DankoRTVS
StoryEditor

Danko vyzval Kotlebu na televíznu diskusiu. Nie je od A do Z fašista, hovorí Sulík

05.05.2019, 13:20
Autor:
TASRTASRmahomaho
Andrej Danko tvrdí, že voliči Mariana Kotlebu sú zmätení a klamaní.

Predseda parlamentu Andrej Danko vyzval šéfa ĽSNS na televíznu diskusiu. "Jeho voliči sú zmätení a klamaní. Musíme im vysvetľovať, že Kotleba klame," uviedol predseda SNS v relácii RTVS O 5 minút 12.   

"Kotleba nie je od A do Z fašista. Je to populista, keď ho chceme poraziť, musíme s ním diskutovať," povedal predseda SaS Richard Sulík pri téme rozhodnutia Najvyššieho súdu, ktorý nerozpustil ĽSNS. Dodal, že nie je za to, aby sa zakazovali strany. 

"Žasnem, čo tu hovoríte. Keby ste počuli prejavy jeho poslancov v parlamente, sú xenofóbne a rasistické," reagoval Danko. 

Sulík s Dankom sa v diskusii venovali aj téme rekreačných poukazov či návrhu SNS na znižovanie daní.

Danko o rekreačných poukazoch: Počkajme si na výsledok

Zavedenie rekreačných poukazov podľa predsedu parlamentu prinieslo pozitívny efekt, že sa viac ubytovacích zariadení registruje na daň z ubytovania a rastie aj počet prenocovaní.

"Bojujeme so šedou ekonomikou. Čo sa týka efektov v regióne, tak je potrebné uvedomiť si, že keď sa už niekto s rodinou na dovolenku vyberie, tak niečo minie. Reálne efekty príjmov budeme môcť vyhodnotiť tento rok,“ doplnil Danko s tým, že príjmy by mali byť pre štátny rozpočet oveľa vyššie ako výdavky.

"Počkajme si na výsledok, potom hovorme o tom, či ich zaviesť aj pre firmy, kde je menej ako 49 zamestnancov," priblížil Danko.

Podľa Sulíka sa však "dalo cestovnému ruchu za posledné tri roky výrazne viac pomôcť, keby určené eurofondy boli riadne čerpané a neboli rozkrádané". "Doteraz je čerpanie všetkých eurofondov niekde na 22 percentách, je veľký priestor na to, aby sa podporilo, čo len chceme," myslí si Sulík.

Znižovanie daní má byť plošné, hovorí Sulík

Zároveň uviedol, že súhlasí so znižovaním daní, ale nie vybraným skupinám. "Bolo by dobré, aby dane boli znižované plošne. Nepovedať, že ubytovacie služby sú tie extra, tie musíme podporovať a na ostatných kašleme. Bolo by dobré radšej menej znížiť všetkým, ako výrazne znížiť iba niektorým vybraným," tvrdí Sulík.

To podľa neho platí napríklad aj pri navrhovanom znížení dane z príjmov pre právnické osoby z dielne SNS, ktoré však nemá byť plošné, ale do určitého obratu. "Takéto vyberanie úzkych skupín daňovníkov nikam nevedie," tvrdí Sulík.

"Ja nevládnem sám. Politika je o kompromise. Keď ľuďom dám rekreačné poukazy, tak som šťastný. Zrušil som daňové licencie, to sú moje výsledky, z toho vás ide roztrhnúť. Vy píšete desať rokov len knihy, vidíte vo všetkom len zlo," tvrdí Danko. "Vidím veľa hlúposti vo vašich návrhoch," reagoval Sulík. 

"Keby som vládol ako Viktor Orbán, videli by ste tie zmeny. Vy budete celý život písať brožúrky, ale nikdy nebudete premiérom, lebo nemáte zmysel pre kompromis," vyhlásil Danko na adresu Sulíka.   

01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 05 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 22:58