"Ten Kočner, ktorý sa stretával so Sulíkom. Tak títo dvaja tu spriadali konšpirácie, ako viete že ich kontakt nestál nič? Ako to viete? Nemáte dôkazy, ani my, tak sa poďme takto obviňovať. Marián Kočner, to je symbol SaS. To je najväčší predstaviteľ SaS spoločne so Sulíkom," povedal poslanec Smeru Ľuboš Blaha, ktorý vytiahol v parlamente kauzu Sasanka.TASR/J. Kotian
StoryEditor

Esetu došla s Blahom trpezlivosť. Poslal mu predžalobnú výzvu

02.05.2019, 15:56
Autor:
klkl
Sériou videí o Esete poslanec podľa firmy nepodložene verbálne útočí.

Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) už dlhší čas verejne na svojom Facebookovom profile kritizuje slovenskú firmu Eset. Jej majiteľov označuje za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov.

Všetky reakcie firmy ako aj ďalšie kritické komentáre Blaha na svojom profile vymazal. Spoločnosť tak poslancovi zaslala predžalobnú výzvu. Informoval o tom samotný Blaha vo videu na Facebooku. "Firma Eset sa ma pokúša umlčať. Toto je ich predstava o slobode a demokracii," tvrdí Blaha.

"Spoločnosť ESET môže potvrdiť, že pánovi Ľubošovi Blahovi bola doručená predžalobná výzva, ktorá súvisí s jeho nepravdivými a nepodloženými výrokmi na adresu spoločnosti ESET počas uplynulých týždňov. Ide o štandardný postup a súčasť právnych krokov, ktoré sme podnikli s cieľom ochrániť dobré meno spoločnosti ESET,“ napísal v stanovisku pre Omediach.com Eset. 

Blaha o Esete natočil sériu videí, kde sa snaží firmu zdiskreditovať. Vo videách uvádza, že Eset je napojený na americkú CIA, či že odkúpil Denník N. Blaha sa zároveň snaží vykresliť Eset ako firmu, ktorá platí viacerých politikov. 

"To, čo robím ja, je úplne normálna spoločenská kritika toho, že sa vy angažujete v politike. Vy už nie ste obyčajná firma, vy už nie ste partia ITčkárov. Vy financujete liberálne médiá, liberálnych politikov a liberálne mimovládky. To znamená, že ste osoby vo verejnom záujme, my vás môžeme kritizovať," tvrdí vo videu Blaha. 

Samotná spoločnosť však vidí jeho videá inak. "Plne rešpektujeme, že sprostredkúvať verejnosti svoje názory a komentovať aktuálne spoločenské dianie je realizáciou ústavou garantovaného práva na slobodu prejavu každého občana.

Právna analýza príspevkov p. Blahu na sociálnych sieťach však ukázala, že cieľom príspevkov nie je objektívne informovať či vecne kritizovať aktuálne udalosti. Naopak, cieľom príspevkov sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky na spoločnosť ESET a jej predstaviteľov. Šírenie neprávd a dezinformácií nemá so slobodou prejavu nič spoločné,“ dodala spoločnosť v reakcii na Blahove videá. 

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-01 08:33:25 - Feat.: - Title: Firmy majú problém udržať krok s aktualizáciami softvéru VPN, upozorňuje Eset 04 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: V dobrom svetle? 05 - Modified: 2024-03-09 09:37:43 - Feat.: - Title: V bratislavskej Patrónke vyrastie kampus. Eset finišuje s odstraňovaním pôvodných objektov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:30