StoryEditor

Danko reaguje na poslanca SaS. Vyzval ho, aby prišiel v ženskom oblečení aj do parlamentu

29.04.2019, 18:27
Autor:
lmlm
Šéf SNS reagoval na poslanca Ondreja Dostála, ktorý koncom minulého týždňa prišiel pred gymnázium Juraja Hronca v Bratislave v ženskom oblečení.

Šéf parlamentu Andrej Danko odkázal poslancovi SaS Ondrejovi Dostálovi, aby prišiel do parlamentu v ženskom oblečení. 

Mám pochopenie pre ľudí, ako je pán Dostál. Práve preto ho ubezpečujem, že sa nemusí hanbiť a vyzývam ho, aby prišiel v ženskom oblečení aj na rokovanie NR SR,“ uistil Andrej Danko.

Reakcia na poslanca SaS

Šéf SNS týmito slovami reagoval na Dostála, ktorý koncom minulého týždňa prišiel pred gymnázium Juraja Hronca v Bratislave v ženskom oblečení.

"Možno sa dočkáme aj zákona, ktorý zakáže chlapcom obliecť si dievčenské šaty a dievčatám chlapčenské. LGBT ľudia si nezaslúžia výsmech, urážanie, spochybňovanie a hejtovanie, akého sa im často dostáva. Sú to ľudia ako my a patrí im rešpekt k ich ľudskej dôstojnosti," napísal Dostál na sociálnej sieti.

Žiacka školská rada na tomto gymnáziu naplánovala na štvrtok 25.4.2019 akciu, v rámci ktorej mali prísť chlapci v dievčenských šatách a dievčatá v chlapčenských. Neskôr ju stiahli.

Reagoval na to aj Danko, ktorý žiadal ministerku školstva, aby túto akciu riešila.

Požiadal som pani ministerku školstva o rázne riešenie problému, ktorý vyvrcholil na Gymnáziu Jura Hronca, no môže sa týkať aj ostatných detí,“ opísal Andrej Danko. V tlačovej správe dodal, že na spomínanom bratislavskom gymnáziu totiž plánovali zorganizovať takzvaný Gender swap day.

Lubyová musí konať

Šéfka rezortu školstva Martina Lubyová prisľúbila vo veci konať.

Verím, že legislatívnou iniciatívou ministerka školstva podchytí stanovenie okruhu osôb, ktoré majú prístup na základné a stredné školy. Nikto nemôže spochybniť, že je dôležité nezneužívať pôdu základných a stredných škôl. Ide predsa o deti v krehkom veku, ktorým sa názory a hodnoty ešte len formujú. Školy, vyučovací a výchovný proces sa nesmie zneužívať na propagáciu ideí, alebo politických strán,“ doplnil Danko..

01 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 02 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 03 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 05 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 17:23