So šéfredaktorkou HN Marcelou Šimkovou (vľavo) a Emilom Fitošom z ITAS (vpravo) diskutovali Ivan Štefanec, Peter Broz, József Nagy, Igor Matovič, Vladimír Bilčík, Eugen Jurzyca, Peter Pčolinský, Monika Beňová, Pál Csáky, Jaroslav Paška.HN Peter Mayer
StoryEditor

Regulácie odmietame. Tvrdia naši kandidáti

29.04.2019, 00:00
Digitalizácia, démonizácia regulácií, konkurencieschopnosť Slovenska v európskej superinštitúcii. Aj o týchto témach debatovali eurokandidáti na podujatí HNClub k eurovoľbám.

Budúcnosť v europarlamente


Ivan Štefanec, KDH
Súčasný europoslanec priznal, že ak mu voliči opäť prejavia dôveru, bude sa venovať téme vnútorného trhu a ochrany spotrebiteľa. „Presadili sme na ňom napríklad zrušenie roamingových poplatkov,“ povedal v úvode HNClubu.


Peter Broz, Kresťanská únia
Kandidát v súčasnosti vypomáha ako politický poradca a uviedol, že pre neho sú najväčšie srdcovky téma kyberbezpečnosti či zahraničnej politiky. „Tým, že som bol zamestnaný vo frakcii európskych konzervatívcov a reformistov, je mi toto nejakým spôsobom aj ideovo blízke,“ dodal.


József Nagy, Most-Híd
Europoslanec v súčasnosti pôsobí v európskom výbore LIBE. „Pôvodne som sa doň prihlásil, pretože tam patrí aj ochrana národnostných menšín. V roku 2015 sa to však prudko zmenilo na výbor, ktorý rieši aj silnejšie politické otázky, ako je migrácia,“ povedal.


Igor Matovič, Obyčajní ľudia
Matovič na úvod priznal, že v debate určitým spôsobom vytŕča, pretože síce kandiduje do europarlamentu, ale preto, aby zvýšil svojou prítomnosťou účasť vo voľbách. V prípade víťazstva svoj mandát prenechá inému kolegovi.


Vladimír Bilčík, koalícia SPOLU a Progresívne Slovensko
„Je dôležité, aby poslanci zo Slovenska boli vo výboroch, kde majú reálny vplyv a dosah na legislatívu Európskej únie,“ povedal kandidát. Bilčík priznal, že by chcel po prípadnom prekrúžkovaní sa do europarlamentu pôsobiť vo výbore LIBE, ktorý má podľa neho dosah na digitálny trh.


Eugen Jurzyca, SaS
„Nechcem, aby krajinám, ktoré hospodária nezodpovedne, zaplatili dlhy, krajiny ktoré hospodária zodpovedne,“ povedal poslanec Národnej rady. Ten by taktiež na pôde europarlamentu bojoval za zjednodušovanie niektorých legislatív.


Peter Pčolinský, Sme rodina
„V Národnej rade pôsobím vo výboroch pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a tejto problematike by som s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:44