TASR, ilustračná snímka
StoryEditor

Učiteľka v škôlke nazvala mamičku "cigaňou". Ľudia sa jej zastali

17.04.2019, 14:35
Autor:
klkl
Správa, ktorú učiteľka omylom poslala jednej z mamičiek, vyvolala na sociálnych sieťach vlnu pobúrenia.

Učiteľka v jednej z materských škôl v bratislavskej Vrakuni poslala správu, v ktorej nazvala jednu z mamičiek "cigaňou" s tým, že jej dcéra nedostane obed. Miesto plánovaného adresáta však správu odoslala priamo mamičke. 

Tá sa situáciu rozhodla riešiť nielen s vedením škôlky, ale aj verejne na Facebooku, kde zverejnila celú konverzáciu. V prvej správe učiteľka mamičke jednej zo žiačok napísala, aby dcére uhradila v daný deň stravné, inak "nedostane dnes obed."

​Následne jej omylom poslala ďalšiu správu, zrejme smerovanú niekomu z vedenia škôlky. "Cigane som napisala, ze mala nedostane dnes obed," stojí v správe. Keď si uvedomila svoj omyl, snažila sa ospravedlniť.

Mama celú situáciu dovysvetlila tým, že obedy dcére síce uhradila, no až s oneskorením a počas víkendu zistila, že platba neprešla a preto nebola v riadnom čase pripísaná na účet škôlky. 

Za väčší problém však považuje komunikáciu učiteľky, ktorú označuje za rasistickú. Podobne sa v komentároch pod jej príspevkom na Facebooku vyjadrili aj ďalší Vrakunčania, ktorí mame a rovnako aj jej dcére vyjadrili podporu.

"Takéto niečo si pedagóg dovoliť nemôže," opakoval sa názor vo viacerých komentároch. "Nezáleží, či je človek biely alebo čierny, každý má právo chodiť do škôlky," napísala ďalšia komentujúca. 

Mamička tvrdí, že jej následne učiteľka písala aj ďalšie správy. Rozhodla sa však neodpisovať a situáciu sa snažila riešiť aj oficiálnou cestou. Ako uviedla na sociálnej sieti, prišla do škôlky, aby riaditeľke odovzdala sťažnosť na učiteľku, ktorá správu poslala. Nestretla sa však s pochopením a riaditeľka mala len konštatovať, že ju vzniknutá situácia mrzí.

Zriaďovateľom materských škôl sú na Slovensku mestá a obce, v prípade Bratislavy mestské časti. K situácii sa tak vyjadril aj starosta Vrakune Martin Kuruc, ktorý začal konať. 

"Spojil som sa telefonicky s vedúcou nášho odboru školstva, s riaditeľkou MS. Je to samozrejme ľúto všetkým zúčastnením. Pani riaditeľka sa podľa jej slov ospravedlnila mamičke a s pani učiteľkou bol vykonaný pohovor a budú to ďalej riešiť v zmysle platných právnych predpisov," informoval Kuruc. Dnes mali k situácii mimoriadne zasadať aj členovia rady školy. 

01 - Modified: 2024-01-28 09:47:31 - Feat.: - Title: Bratislavská Vrakuňa vyhlásila tender na opravu ciest i chodníkov 02 - Modified: 2023-12-17 10:03:08 - Feat.: - Title: V bratislavskej Vrakuni má vyrásť komplex Nový Majerhof za 50 miliónov eur 03 - Modified: 2023-08-24 10:47:23 - Feat.: - Title: Bratislavské vodárne spustili proces na elimináciu zápachu z čističky vo Vrakuni 04 - Modified: 2023-10-21 07:00:00 - Feat.: - Title: Naša škôlka nás odmietla 05 - Modified: 2023-03-19 13:57:00 - Feat.: - Title: Vykúpenie pre MHD v Bratislave? Štyri nové uzly idú do finále. Dopravca priblížil HN detaily (+ prehľad)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:52